KOLAKOVIĆ KRITIČAN POSLE POBEDE: Nikada nećemo naučiti da igramo ovakve utakmice

Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i drugi maksimalni trijumf na Svetskom prvenstvu. Ovog puta je savladan Portoriko, ali je uspeo da namuči naše, posebno u prvom setu.

Selektor Igor Kolaković nije bio najzadovoljniji, i pored pobede.

Ne mogu da kažem da smo loše otvorili utakmicu, ali smo jako loše zatvarali. Potkradale su nam se neke greške koje svakako ne bismo smeli da radimo na ovom nivou. Pretvorili smo meč u jedan ružan, ali pobedili smo sa 3-0. Posle prvog seta je trebalo da izgleda kao u trećem, da igrači sa klupe preuzmu malo veći deo tereta, ali sam hteo da ovi koji su igrali protiv Ukrajine, osim Uroša, imaju neki ritam meča, jer mislim da će im to trebati, sumirao je selektor Srbije meč drugog kola.

On je locirao i propuste u igri.

Nismo bili na svakoj lopti onako kako bi trebalo. Protivnik je to iskoristio. Prvi set se pretvorio u nekakav egal. Kasnije je, uz sve naše greške, kvalitet došao do izražaja, i mislim da smo pobedili i utakmicu takođe potisnuli iza nas, zaključio je Kolaković.

Selektor je prokomentarisao i činjenicu da našim odbojkašima fali motivisanost u duelima sa slabijim protivnicima.

Mislim da je to deo našeg mentalitet i da nikad nećemo naučiti da igramo ovakve utakmice. To je pokazala i utakmica sa Ukrajinom, koja isto nije iz vrha svetske odbojke. Problem nije rezultat, ali nam se potkradaju sitne greške i poeni koje uvek protivnik uzme, a to inače na treningu nema šanse da nam se dogodi. Stalno ćemo se nervirati, ali ćemo ih pobeđivati, ne sumnja šef stručnog štaba “Plave čete”.

Naredni protivnik je Tunis, a Kolaković je istakao da su oni mnogo ozbiljnija ekipa i da naše momke očekuje zahtevan meč, kao i da je današnja utakmica dobra opomena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE