Mesina istakao Zvezdu i Partizan govoreći o favoritima u Evroligi

U predstojećoj sezoni će Srbija posle 9 godina ponovo imati dva predstavnika u Evroligi. Kada se prethodni put to desilo, u elitnom rengu je nastupalo više timova, po drugačijem sistemu.

Upravo je, govoreći o konkurenciji u predstojećoj sezoni, dva srpska tima posebno istakao jedan od najboljih evropskih trenera Etore Mesina.

Evroliga u novoj sezoni će biti na veoma visokom nivou. Čak i nemam lični osećaj kako će tabela izgledati, ko će ostati bez mesta u plej-ofu. Pričao sam s mojim pomoćnicima i niko od nas nema istu ideju. Tu mislim na Panatinaikos, koji se žestoko pojačao, mislim na Crvenu zvezdu i na igrače koje je dovela, mislim na Partizan sa Obradovićem i igračima kao što su Panter, Avramović, Ledej i na njihovih 20.000 navijača, rekao je Mesina za italijanski “Planetu Basket”, pa se posebno osvrnuo na kolegu iz Partizana.

Osvojio je toga više nego iko drugi. Svi mi ga smatramo najboljim i sigurno da je njegov povratak pozitivna stvar za evropsku košarku, smatra trener Olimpije iz Milana.

Posebno je naglasio značaj prednosti domaćeg terena u plejofu.

Ako pogledate prethodne sezone, videćete da je vrlo malo timova uspelo da „preokrene“ situaciju kada nisu imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Dakle, to dovodi do toga da morate da budete u Top4, a ne u Top8 ako želite da odete na Fajnal for, ilustrovao je trofejni stručnjak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lebron nije štedeo reči hvale za Jokića: Jedan od najboljih ikad, ko je igrao protv njega zna o čemu pričam (VIDEO)

Plej of serija, koja će privući najviše pažnje u NBA ligi je svakako između vladajućeg šampiona Denvera i najpopularnijeg...

POVEZANE OBJAVE