Srpski trener ponovo aktuelizovao pitanje stranca u reprezentaciji

Gostujući na TV “Sport klub”, košarkaški trener, a nekada šampion Evrope sa Jugoplastikom kao igrač, ponovo je aktuelizovao pitanje angažovanja stranca koji bi nastupao za našu reprezentaciju.

On je istakao da smatra da bi na sport trebalo gledati drugačije.

Najlakše je krenuti emotivno, setiti se Teove izjave ‘Ja neću da igram ako dođe stranac’ i našeg busanja da smo mi takva sila da nam nikada neće trebati stranac. Ja mislim da bi na sport trebalo gledati drugačije. Ne govorim uopšte da bi trebalo da uzimamo stranca, ali da bi to trebalo da bude na stolu. Mi kao reprezentacija moramo da povedemo računa da budemo na velikim takmičenjima. Imamo takav kvalitet da treba da smo stalno na Svetskim prvenstvima i Olimpijskim Igrama u kontinuitetu. Do te tačke treba da dođemo sa našim igračima, rekao je Pavićević.

On se o ovom pitanju izrazio ilustrativno.

Ali moramo da se zapitamo: Da li imamo igrača na toj poziciji ili ne? Jer lanac je jak onoliko je koliko je jaka najslabija karika. On će tu da pukne. Na toj karici će da se ne napravi određen rezultat koji će da košta celu košarkašku priču, smatra donedavni strateg Alvarka iz Tokija.

Pavićević predlaže formiranje stručnog tela koje bi razmatralo ovo pitanje.

Svi nacionalni timovi osim Srbije i Litvanije koriste strance. Ne kažem da bi i mi trebalo to da radimo, ali ta situacija je na stolu. Ja bih svakako predložio da se postavi to telo koje je postojalo u doba Jugoslavije, stručni savet koji će pomagati rukovodiocima u Savezu. Da stvari gledaju iz šire perspektive, predložio je sada već iskusni stručnjak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA ČEKA RIVALA: FMP savladao Borac u Čačku, uzalud neverovatna partija Tasića protiv bivšeg kluba

Košarkaši FMP-a savladali su Borac u Čačku sa 90-87, u prvoj utakmici četvrtfinala domaće Superlige. Tim iz Železnika je...

POVEZANE OBJAVE