USO: Mari lako do “iznenađenja” u prvom kolu, domaći igrač šokirao Španca

Prvog dana US Opena već je viđeno veliko iznenađenje, pošto je domaći teniser Džefri Džon Volf posle pobede od 3-0 eliminisao Španca Roberta Bautistu Aguta.

Dugogodišnji TOP 10 teniser poražen je sa maksimalnih 3-0 (6:4, 6:4, 6:4), iako nije tipičan Španac, pošto mu je upravo beton omiljena podloga.

U svakom od setova presudio je po jedan brejk napravljen od strane Amerikanca.

Dalje je prošao i nekadašnji prvi teniser sveta Endi Mari, koji je bio bolji od Argentinca Fransiska Serundola, takođe sa 3-0 (7:5, 6:3, 6:3).

Mari je trenutno na 51. mestu ATP liste, usled brojnih problema sa povredama, zbog čega je bio na ivici da završi karijeru, pa je na papiru bio autsajder protiv nosioca iz Argentine.

Ipak, Mariju je poznato i kako je to podići pehar na ovom turniru, pa je u prvom kolu pokazao zašto je svojevremeno pravio velike uspehe u Njujorku.

Iako je prvi izgubio servis na samom startu, usledio je pravi rolerkoster brejkova i preokreta, ali je na kraju Britanac u poslednjem gemu iskoristio brejk priliku i poveo u setovima.

U drugom je Mari odmah na tom talasu poveo sa 4-0, pa Serundolu nije pomoglo ni vraćanje jednog brejka.

U trećem, poslednjem setu, takođe je Britanac stekao dva brejka viška, ali nije odservirao za trijumf prilikom vođstva od 5-3, kada mu je 27. igrač sveta vratio jedan brejk. Nije, međutim Mari ni čekao novu šansu na svoj servis i ubedljivo prošao u drugu rundu, novim oduzetim servisom rivalu.

U drugom kolu Marija čeka bolji iz okršaja Australijanca Džona Milmana, sada tek 103. na svetu, i domaćeg tenisera Emilija Nave, koji je dobio vajld kard za nastup na ovom turniru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Nezadovoljni Španac doneo važnu pobedu Laciju (VIDEO)

U prvom meču 33. kola Serije A, fudbaleri Lacija savladali su Đenovu u gostima 0:1. Strelac jedinog gola bio je...

POVEZANE OBJAVE