Novi igrač se pridružio Partizanu, poznato i stanje Avramovića i Glasa

Prošlo je nedelju dana otkakao su košarkaši Partizana počeli pripreme za novu sezonu, u kojoj će se posle nekoliko godina vratiti u Evroligu.

Trener crno-belih Željko Obradović uporedio je za klupsku televiziju pripreme za prethodnu i za ovu sezonu, pošto je sada sačuvana okosnica tima.

Očigledno godinu dana rada je ostavilo traga. Igračima su neke stvari lakoprihvatljive, sećaju se svega što smo radili. Naravno fale nam neki igrači, ali momci koji su tu rade dobro. Imamo strpljenje. Želimo da svi shvate kako će da igra Partizan i na tome radimo, rekao je Obradović.

On je prokomentarisao i promenu koju će doneti igranje Evrolige.

Evroliga… kada se pogleda samo raspored, on je takav da iziskuje ogromnu energiju, iziskuje da igrači shvate da će biti vrlo naporno i da će nas maltene čekati utakmice na svaka dva dana. Setite se samo prošle sezone kada samo imali vremena da pripremimo meč to je izgledalo dobro, a kada smo imali samo jedan dan za pripremu, to nije izgledalo dobro. Igrači moraju da shvate da će samo od njih zavisiti ko će koliko da igra, a prilike će biti za svakoga na ovolikom broju utakmica, poručio je trener Partizana.

Obradović je otkrio da verovatno neće moći da računa na bekovski tandem Gregor Glas – Aleksa Avramović na startu sezone, pošto su doživeli povrede na pripremama svojih reprezentacija.

Situacija je takva da ni Gregor Glas ni Aleksa Avramović verovatno neće biti u stanju da nam pomognu na startu sezone. Uključili smo Đorđija Jovanovića da nam se pridruži za sada, kao neko ko je talentovan i dobiće priliku da se nametne na utakmicama i tokom pripremama i tokom sezone, objasnio je Obradović, pa dodao:

Ja nisam ovde da zadovoljavam bilo koga. Ovde sam da vodim Partizan i da objasnim igračima šta je Partizan i šta se od njih očekuje kada god istrče na parket. Nastavićemo da dajemo priliku mladim igračima, moram da kažem da sam primetio napredak igrača koji su prošle sezone igrali u Dunavu, izjavio je najtrofejniji trener evropske košarke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE