POSLE MEGATRANSFERA: Ajaks angažovao zamenu za Entonija

Ajaks je nadmašio mnogobrojne prodaje fudbalera poslednjih godina i oborio rekord izlaznim transferom Brazilca Entonija u posrnuli Mančester Junajted za 95.000.000 evra.

Kopljanici nisu ipak dočekali nespremni veliki posao i odmah su krenuli u pronalazak zamene.

Umesto Brazilca ofanziva Ajaksa će naredne sezone biti na pogon jednog Argentinca, pošto u klub iz Sevilje stiže Lukas Okampos.

Transfer iznosi 20.000.000 evra, pa će na taj način tim iz Amsterdama premašiti 100.000.000 evra utrošenih na ulazne transfere, što je apsolutni rekord ovog kluba, poznatog po angažovanju neafirmisanih fudbalera i sopstvenoj fudbalskoj školi.

Pored prodaje Entonija, klub su ranije napustili i Lisandro Martinez, Sebastijan Ale, Rajan Gravenberh, Per Skurs, Nikolas Taljafiko i Dominik Kotarski, a šampion Holandije je ukupno prihodovao 216.000.000 evra.

Tako se Ajaks nalazi u vrhu kada je reč o ovom prelaznom roku i kada je reč o utrošenim sredstvima i kada je reč o zaradi od transfera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE