POTENCIJALNI SASTAV ZVEZDE ZA VEČITI DERBI: Vraća se Sanogo, dilema u odbrani, Pešić mora da stisne zube

Na stadionu u Humskoj će sutra od 20 časova po prvi put ove sezone snage odmeriti večiti rivali Partizan i Crvena zvezda.

Neposredno pred najveću utakmicu srpskog fudbala crveno-bele su zadesili tektonski potresi, pošto je Dejan Stanković odlučio da napusti klub posle izostanka plasmana u Ligu šampiona, a njegovo mesto je zauzeo Miloš Milojević.

Ono što se može očekivati je da će se u startnu postavu vratiti Seku Sanogo. Pošto u derbijima mogu presuditi detalji i često je ključna igra na sredini terena, greške se moraju svesti na minimum, a Kings Kangva je bio prilično nesiguran na poslednjim mečevima.

Stameni zadnji vezni iz Obale Slonovače nije u dobrom ritmu, pošto je počeo na tek dve utakmice ove sezone, ali je svakako tip igrača kog je potrebno imati u ovakvim utakmicama, iako je i sam umeo da bude vičan kiksevima i da gubi lopte.

Uz njega će standardno igrati Gelor Kanga, koji će biti ofanzivnije orijentisan igrač u srcu terena, a ispred će delovati nezamenjivi trio Katai-Ivanić-Bukari.

Druga velika dilema tiče se defanzivne linije, a sve polazi od pozicije desnog beka. Teško je verovati da će poverenje biti ukazano Marku Gobeljiću, posebno jer je bio poprilično slab u defanzivi, pre svega na prekidima, pa će najverovatnije taj deo terena ponovo pokriti Eraković.

Tu odluku dodatno olakšava ponovo prisustvo Nemanje Milunovića, koji je specijalista za “vazdušne opasnosti”.

U samom špicu napada gotovo da nema dileme. Iako je imao problema sa povredom, nema druge nego da od starta napadne Aleksandar Pešić, povratnik u klub iz turskog Karagumruka. Posle odlaska Pavkova i Ohija, praktično nema alternative, jer je Kulibali tek stigao, i gotovo da nije bilo vremena ni da upozna saigrače.

Crvena zvezda u 168. večitom derbiju (4-2-3-1): Borjan – Eraković, Dragović, Milunović, Rodić – Sanogo, Kanga – Bukari, Katai, Ivanić – Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE