USO: Đere ispustio Rubljova!

Srpski teniser Laslo Đere bio je blizu iznenađenja protiv 11. tenisera sveta Andreja Rubljova, ali je ipak ispao u prvom kolu US Opena.

Rus je bio bolji sa 3-2, po setovima 7:6 (7:5), 6:3, 3:6, 4:6 i 6:4. Iako je uspeo da se povrati posle dva seta zaostatka, ipak je presudio brejk Rubljova u poslednjem gemu.

Bio je ovo meč sa puno brejkova. Već u prvom su razmenili po dva,pa se došlo do tajbrejka gde je Đere napravio mini-brejk manje i izgubio set, po čemu i nije prepoznatljiv.

Nastavili su u sličnom ritmu i u prva dva gema drugog seta razmenili po brejk, ali je Rus napravio još jedan, kada je poveo sa 5-3, a potom servisom duplirao prednost u setovima.

Nije, ipak, naš predstavnik posustajao, pa je smanjio na 2-1, pošto je u trećem setu on napravio jedini brejk, dok je četvrti bio sličan kao i drugi, samo u korist Đerea, pa se ušlo u peti set.

Nije posustao Srbin ni posle manjka od 4-2 u odlučujućem setu, pošto je ekspresno uzvratio i izjednačio na 4-4, ali je presudio poslednji gem.

Rubljov će u drugom kolu igrati protiv Južnokorejca Sunvu Kvona, koji je bio bolji od nekadašnjeg dvostrukog četvrtfinaliste turnra Fernanda Verdaska sa 3-1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LUKA ILIĆ NIJE JEDINI: Zvezda sprema još jedan veliki povratak za napad na LŠ!

Fudbaleri Crvene zvezde za vikend nastavljaju šampionat Srbije gostovanjem Vojvodini. Nakon dva derbija, pobegli su Partizanu na +10 i prošli...

POVEZANE OBJAVE