USO: Kecmanović krenuo sporo, pa protutnjao do drugog kola

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo poslednjeg gren slema sezone US Opena, pobedom nad domaćim igračem Lernerom Tijenom sa 3-1, po setovima 3:6, 6:1, 6:3 i 6:3.

Tijen, tek 1042. teniser sveta, uspeo je da iznenadi Mišu na startu i čak osvoji prvi set. Međutim, Beograđanin se konsolidovao i lako dobio naredna tri za prolaz u drugu rundu.

Koliko je bio motivisan, govori i podatak da je američki predstavnik napravio čak 10 vinera više, ali su bile ključne neiznuđene greške.

Autsajder je u petom gemu prvog seta poprilično lako oduzeo servis našem predstavniku, a potom to ponovio u završnom za prednost od 1-0 u setovima.

Kada je shvatio da je vrag odneo šalu, Kecmanović je u drugom setu zaigrao daleko bolje i furiozno, sa tri brejka, poravnao rezultat po setovima.

U trećem setu su razmenili po brejk loptu u petom i šestom gemu, ali je ključan trenutak bio kada je Srbin brejknuo rivala za vođstvo od 5-3, a potom rutinski odservirao za preokret i prednost od 2-1 u setovima.

U poslednjem setu naš igrač je oduzimao servis rivalu u trećem i veoma dugom poslednjem gemu, dok je sam spasao čak 4 brejk šansi u četvrtom gemu, i tako se plasirao u narednu rundu.

Tamo ga čeka prekaljeni Francuz Rišar Gaske, koji je takođe sa 3-1 bio bolji od Japanca Taro Danijela.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina obavila veliki posao: Potpis do 2027!

Vojvodina zimus napravila dobar posao pšto je potpisala nekoliko povratnika među kojima je bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović. On...

POVEZANE OBJAVE