Bez pobednika u prvom večitom derbiju sezone, golčina Bukarija (VIDEO)

U prvom ovosezonskom večitom derbiju, odigranom u Humskoj, fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno, pošto je utakmica završena rezultatom 1-1.

Crveno-beli su mnogo ofanzivnije počeli utakmicu i imali značajnu inicijativu najvećim delom prvog poluvremena, sve do završnice. U drugom delu igre se borba rasplamsala i potpuno se otvorila igra, pa je viđeno puno šansi sa obe strane.

Gosti su od starta krenuli ofanzivnije, pa je već u prvom minutu usledio korner, a već u 4. i prva dobra prilika. Tada je do lopte na desnoj strani došao Osman Bukari, a potom uposlio Erakovića koji je utrčao u šesnaesterac, međutim mladi defanzivac nije uspeo da pronađe dobar ugao i pogodio je samo spoljni deo mreže.

Koliko su crveno-beli bili ofanzivniji u prvoj fazi meča govori i podatak da su za 10 minuta izveli tri kornera, iz čega je proizašla nova velika prilika, kada je Bukari varkom lako prošao Vujačića, koji je bio prinuđen da ga nepropisno zaustavi, zbog čega je zaradio prvi žuti karton na utakmici.

U ovom intervalu duela na visini zadatka bio je golman Partizana Popović, koji je prvo u 16. minutu zastavio sjajan udarac Aleksandra Kataija, a potom je otklonio opasnost posle novog kornera, kada je odbranio pokušaj glavom Sanoga.

Tek što su fudbaleri uspeli da prenesu težište na protivničku polovinu i da stvore neke polušanse, šokirao ih je Osman Bukari pravim evrogolom iz voleja u 27. minutu.

Brzonogi fudbaler iz Gane dočekao je loptu na ivici šesnaesterca nakon što ju je usled kornera izbacio Urošević, namestio se na levu nogu i šutirao najpreciznije moguće – pogodio je stativu suprotne strane gola, od koje se lopta odbila u gol, za prednost Zvezde od 1-0.

Nije više tim Gordana Petrića imao šta da čeka, pa se od ovog trenutka uravnotežila situacija na terenu. Pet minuta posle gola gostiju, viđen je dobar prodor Dijabatea po desnoj strani, ali se istakao i kapiten gostiju Milan Borjan, koji je bio na visini zadatka.

Kako se poluvreme bližilo kraju, sve veću inicijativu sticali su domaći fudbaleri, pre svega preko Dijabatea. Najveću priliku propustio je Kvinsi Menig u 38. minutu, kada je iz neposredne blizine umesto lopte šutnuo protivničkog fudbalera.

Prvi žuti karton ekipi Miloša Milojevića pokazan je u 41. minutu, kada je Sanogo jedino tako uspeo da zaustavi Dijabatea, koji se razigrao.

Velika nada za domaće navijače usledila je minut kasnije, kada su možda već videli loptu u mreži posle udarca glavom Svetozara Markovića, ali je fantastično odreagovao Borjan, pa je tim čiji je on kapiten otišao na odmor sa golom prednosti.

Posle povratka na teren ponovo je kratku inicijativu uspostavio tim iz Ljutice Bogdana, ali se to ubrzo okrenulo. Prvo je Mirko Ivanić zaradio žuti karton u 49. minutu, a tri minuta kasnije Katai je Marka Živkovića zaustavio nepropisno tek što je kročio u šesnaesterac, pa je dosuđen kazneni udarac za domaće.

Odgovornosti je, nakon VAR provere, preuzeo kapiten Bibras Natho i savladao golmana Zvezde, iako je pogodio stranu, za poravnanje rezultata na 1-1.

U 58. minutu je Rodića zamenio Gobeljić, pa se tako Eraković preselio sa mesta desnog beka na levu stranu odbrane.

Nastavili su sa napadima i nakon izjednačenja, pa su posle kontre crno-beli stvorili višak za Marka Živkovića na desnoj strani, koji je poslao loptu u šesnaesterac, a iz svega se izrodio udarac Natha koji je mogao da bude daleko opasniji, ali je Izraelac šutirao pored gola, dok je lopta usput zakačila Marka Gobeljića.

Rasplamsala se borba, pa su se stvarale šanse sa obe strane. Nastavio je Dijabate da stvara probleme sve vreme, ali je na suprotnoj strani solidnu priliku imao Katai nakon što ga je uposlio Kanga, međutum nije imao dobar ugao i šutirao je preko gola.

Gotovo stopostotnu šansu propustio je Rikardo u 73. minutu! Sanogo je napravio veliki kiks i izgubio loptu pred svojim golom, tako praktično uposlivši protivničkog napadača, ali je najbolji strelac Superlige prošle sezone šutirao pored gola iz velike blizine.

Dijabate je u 82. minutu naterao i Erakovića da napravi faul za žuti karton.

Evidentno je bilo da oba rivala žele do sva tri boda u završnici, a tome svedoči i ulazak u igru Kalife Kulibalija u 84. minutu umesto Kataija, iako je tek skoro stigao u klub koji od skoro vodi trener Milojević.

Ni za šest minuta nadoknade nijedan od pokušaja nije urodio plodom, pa je rezultat ostao nerešen.

PARTIZAN: Popović – Živković, Vujačić, Marković, Urošević – Traore, Belić (od 66. Jović) – Dijabate, Natho (od 84. Fejsa), Menig (od 66. Andrade) – Rikardo (od 89. Baždar).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković, Dragović, Milunović, Rodić (od 57. Gobeljić) – Sanogo, Kanga – Bukari, Katai (od 84. Kulibali), Ivanić (od 67. Kangva) – Pešić (od 67. Mitrović).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE