PETRIĆ: Dijabate ima talenat, ali se više igra nego što treba

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde remizirali su u prvom večitom derbiju ove sezone, pošto je utakmica u Humskoj završena rezultatom 1-1.

Svoje utiske na konferenciji za medije posle utakmce sumirao je trener crno-belih Gordan Petrić.

Kao što sam i najavio pre nekoliko dana, ulazimo u seriju ozbiljnih utakmica. Smatram da su igrači spremni i svesni šta nas očekuje u narednom periodu. Vraćamo se iz nervoze koju su svi videli i u prvih 20 minuta ovog susreta. Ponovo smo bili loši na drugoj lopti, ali smo se konsolidovali. Zvezda je dala lep gol, potom smo izjednačili i mislim da smo čak bili bliži pobedi. Posebno sam zadovoljan mladim igračima, na čelu sa Belićem. Pokazali su da su budućnost Partizana, istakao je Petrić.

S obzirom na benefite koje bi doneo trijumf, trener crno-belih nije zadovoljan.

Kada se sve sabere žao mi je što nismo pobedili. Trijumfom bismo smo stekli sigurnost i samopouzdanje, ali ulazimo u ritam koji će nas verujem krasiti do kraja sezone. Rekao sam igračima na poluvremenu da budu mirniji. I to smo primenili. I u drugom poluvremenu smo mogli da budemo mirniji u nekim situacijama, otkrio je trener Partizana.

On je šampionsku trku u Srbiji uporedio sa situacijom u Škotskoj.

Mogu da slikovito objasnim situaciju jer sam igrao u Rendžersu, klubu sličnom Partizanu i Zvezdi. I tamo je trka kao ovde, kada se pobedi u derbiju kao da ste uzeli titulu. Ima da se još mnogo igra i ne verujem da je titula Zvezdina. Ne razmišljam o Zvezdi. Imamo svoj put, oni svoj. Ne znam ni sa kime igraju sledeći duel, izjavio je strateg crno-beli o bodovnoj razlici.

Govorio je i o svom igračkom kadru, istakavši da mu nisu potrebna nova pojačanja.

Meni kao treneru ne smatram da su potrebni novi igrači. Dok se sadašnji ne pomere nisam za to da se dovode novi. Šta će biti u januaru, to ćemo videti. Smatram da imamo igrače da se borimo za titulu. Vraćaju se i neki povređeni igrači koji će doneti balans, podsetio je Petrić.

Zanimljivo je da je pronašao manu najistaknutijem pojedincu večeras u njegovom timu.

Iskren sam i neću pričati jedno igračima, a novinarima drugo. Dijabate ima talenat, ali se više igra nego što je potrebno. Mogao je više da namuči Zvezdinu odbranu u nekim situacijama. Talentovan je, ali mora da bude konkretniji, smatra strateg Partizana.

Prokomentarisao je i učinak Rikarda.

Rikardo nosi dosta tereta. Zvezda ima dva defanzivca koji su reprezentativci i mnogo je potrebno da Rikardo pored njih bude kao na prethodnim utakmicama. Nosi veliki teret, ali ulascima Baždara i mladih igrača nadam se da ćemo ga malo rasteretiti. Ne sećam se prethodnih derbija, gledao sam ih kao i vi pa sam ih i zaboravio. Ne smatram da Rikardo ima problema sa derbijima. Isto se pričalo i sa Nathom, pa se pokazao u pravom svetlu, izjavio je Petrić .

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE