EVROBASKET: Tabu utišao Tbilisi!

Košarkaši Belgije su došli do pobede u prvom kolu grupe A pošto su savladali Gruziju 79:76 posle produžetka.

Belgijanci su bolje odigrali prvo poluvreme. Nakon 20 minuta, imali su +6 i vodili 38:32. Imali su i prednost od 15 poena, ali je sjajni Bitadze promenio ritam utakmice i vratio domaćine grupe u život.

Domaćini su uporno pokušavali da tu prednost Belgijanaca stignu. Belgijanci su održavali prednost od oko 10-ak poena prednosti, ali su pred kraj pali.

Gruzini su serijom 12:0 poveli 67:62 i činilo se da će doći do pobede. Ipak, Belgijanci su uspeli da se vrate, a i Goga Bitadze je doživeo povredu zgloba koja je bila veliki problem za Gruziju.

Belgijanci su imali napad za pobedu, ali se posle 70:70 otišlo u produžetak.

U dodatnih 5 minuta je viđena rovovska borba, a Belgija je ušla sa dva poena prednosti i napadom u poslednjih 30 sekundi. Nisu iskoristili napad, a Gruzija je sa penala došla do 76:76.

Belgijanci su imali napad 11 sekundi pre kraja, a Tabu je sjajnom trojkom doneo 79:76 na 3 sekunde pre kraja produžetka. Sanadze je imao šut za drugi produžetak, ali nije bio precizan i Belgija je ostvarila pobedu.

Najefikasniji kod pobednika bili su Tabu i Mvema sa 14 poena, Bako je dodao 11, Lakom 10. Kod Gruzina Mamukemašvili 18, Mekfaden 17, a Bitadze 14 poena i 9 skokova.

U narednom kolu Belgija igra protiv Crne Gore, dok Gruzija će odmeriti snage sa Španijom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE