Selektor govorio o stanju Nikole Milutinova pred start Evrobasketa

Danas je počelo Evropsko prvenstvo u košarci, a naša reprezentacija će svoju prvu utakmicu odigrati sutra od 21 čas protiv Holandije u Pragu.

Ovim povodom selektor Svetislav Pešić održao je pres konferenciju, na kojoj je govorio o kadrovskim problemima koji su zadesili naš sastav.

Mi smo odredili ekipu, bilo je tu dosta povreda i svega po malo. Sezona koju su svi naši igrači, ali ne samo naši, videli ste koliko je bilo povreda i u drugim ekipama. Neki su i odustali, neće biti na šampionatu. To se isto i kod nas dešava, i dešavalo se na različite načine, jer su oni u svojim ligama na kraju igrali do kraja, u najboljim timovima. Ogromni su napori i sve te stvari koje se dešavaju u smislu zdravlja i povreda, ne dešavaju se kao neko iznenađenje, nego je pre svega razlog ono što sam napred rekao. Mi o tome želimo da vodimo računa. Videli ste da sam ja sa direktorom reprezentacije Tarlaćem i trenerski stafom tek sinoć doneo odluku, ne zato što smo želeli da to uradimo, nego smo jednostavno imali sve te probleme, počeo je priču o igračkom kadru selektor.

Sve je počelo od dva veoma važna igrača.

Bjelica jednostavno nije mogao da se priključi i da trenira na način kako smo to mi zacrtali i očekivali. Meni je strašno žao zato što kada sam uzimao reprezentaciju uvek sam imao u glavi da ću ponovo sa njim da budem, ali to je deo sporta. Bogdanović je imao tu tešku povredu. I sa njim sam planirao da će da bude jedan od nosećih igrača, ali tako se desilo, osvrnuo se Pešić na dva NBA igrača, aludiravši na saradnju sa Bjelicom iz Crvene zvezde, kada ga je i lansirao kao onom što je sada postao.

Selektor je posebno želeo da istakne rad igrača koji neće ići na najveću smotru evropske košarke, a bili su sa timom sve do poslednjeg dana pred start turnira.

Želeo bih posebno da istaknem da, pošto imam iskustvo u radu sa Nemačkom i Jugoslavijom, da igrače kojima smo se zahvalili nismo precrtali niti ih kaznili tako. Mi smo jednostavno donosili odluke. Igrači kojima smo se zahvalil nisu igrači koji su ostali do zadnjeg treninga. Pokazali su da i dalje žele da budu članovi reprezentacije, i mi na njih apsolutno računamo, kao i na ova dva igrača, naglasio je selektor naše reprezentacije.

Na kraju, osvrnuo se i na situaciju sa Nikolom Milutinovim, za kog postoji mogućnost da zaigra već sutra.

Bila je odluka vezana i za Nikolu. On je sada super, mnogo je bolje. Profesor Radovanović je doneo odluku da i pored virusa ipak ostane, i već ga spremamo danas, pa ćemo videti kako će sutra to da bude. To se tako desilo, može da se desi svima nama i vrlo smo srećni da je on već osposobljen i možda će već sutra da dođe, otkrio je selektor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE