Vasa Micić prokomentarisao stanje zgloba i mogućnosti svojih saigrača

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra startuje na Evrobasketu utakmicom protiv Holandije u Pragu, koja će početi od 21 sat.

Nakon večerašnjeg treninga stanje svoje povrede, iz meča sa Grčkom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, prokomentarisao je Vasilije Micić.

Dobro se osećam već nekoliko dana. Mislim, dobro… Taj zglob je takav kakav jeste, drago mi je da sam mogao da se oporavim već za Tursku. Moram da budem spreman za predstojeće utakmice, mislim da smo svi sa nekim manjim povredama uspeli da se spremimo maksimalno, rekao je srpski plejmejker.

On je prvu utakmicu okarakterisao kao specifičnu.

Istina. Kada se pogledaju imena reprezentacija sa kojima igramo u grupi, nisu to atraktivna imena, ali svi imaju mogućnost da imaju dobar dan, šutersko veče, što traži dodatnu ozbiljnost. Ova utakmica je idealna za nas, s obzirom da nam fali Milutinov, da možda i Rile (Dušan Ristić) dobije neke kvalitetne minute. Znamo svi da je ovo maksimalno teška utakmica, važno je da budemo spremni, poručio je Micić.

Posebno je, govoreći o važnosti tranzicije, naglasio da svako od njegovih saigrača može da ima loptu u rukama.

Tu ne treba prevelika uigranost, to je više automatska kretnja, koja je u svim klubovima isto. S obzirom da gotovo na svim pozicijama imamo na neki način plejmejkera, to je za nas velika prednost jer može da kreira, pogotovo sa Jokićem na centru koji može da ’povuče’, to je verovatno unikat na prvenstvu, istakao je MVP završnog turnira Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE