Stotka Orlova na startu Evropskog prvenstva!

Košarkaška reprezentacija Srbije otvorila je pobedom Evropsko prvenstvo. Orlovi su u prvom meču savladali Holandiju rezultatom 100:76.

Od samog starta naš tim je krenuo hrabro, krilni košarkaši su počeli lepo da utrčavaju po čeonoj liniji i Kalinić i Lučić su došli do lakih poena na asistenciju Micića, pa je naša selekcija u jednom trenutku imala prednost od 17:9.

U nastavku su se smenjivali lepi potezi naših košarkaša, Micić je došao do ddo šeste asistencije, pošto je nakon prodora izbacio pas napolje za Kalinića koji je pogodio trojku. Potom je i Vanja Marinković upisao nekoliko lakih poena, uz sjajnog Jokića naš tim je došao do velike prednosti.

Naši su na kraju prve četvrtine vodili rezultatom 31:21.

U drugoj četvrtini Srbija je nastavila sa sjajnom igrom, poenima Micića i Jaramaza naši su povećali prednost.

U nastavku su se napi malo opustili, De Jong je potom iz levog kornera preko ruke Vanje Marinkovića pogodio trojku, 42:33, smanjili su Holanđani na jednocifreni zaostatak i drugi tajm-aut na meču je pozvao Svetislav Pešić.

Nedović je pokupio defanzivni skok i krenuo u napad, Jokić je potom zapeo, umalo ostao bez ideje i onda izbacio pas napolje za Micića, bila je to pravovremena asistencija za novu trojku Srbije, 45:33 i naši su opet došli do prednosti.

Usledio je Micić za Jokića, kao Stokton za Melouna, 47:33, tajm-aut Buskalja.

De Jong je opet pogodio trojku i smanjio na 47:38, nakon toga usledili su laki poeni Vase Micića. A pred sam kraj druge deonice, bejzbol pas Jokića za Nedovića i srpski bek je dobio rampu, ali je bila silazna putanja pa je rezultat na poluvremenu bio 51:38.

Holanđani su došli do prvih poena u drugom poluvremenu, 51:40. U nastavku sedam vezanih poena protivničkog tima, Srbija za to vreme faul u napadu i dva promašaja Jokića. Prekida to Micić trojkom sa desnih 45 stepeni, 54:45.

Odlično je igrao MVP Evrolige, došao je do asistencije broj 11. Međutim, neverovatni De Jong opet pogađa trojku i održava svoj tim u igri.

Jokić je vratio trojku, Kalinić je izblokirao šut de Vriza iz kornera i potom Gudurić nesebično šalje pas u reket Kaliniću koji bez problema poentirao za 72:57.

Jokić je u nastavku izvukao koš i dodatno slobodno bacanje protiv holandskog centra i upisao svoj 19. poen.

Treća deonica završena je rezultatom 75:61. Na početku poslednje deonice, dva slobodna bacanja dobija Marko Jagodić-Kuridža nakon ofanzivnog skoka kada ga je faulirao Šalon Klof.

Preko Jaramaza je pogodio de Jong, šestu trojka, a Vilijams takođe pogađa za 3, 77:67, Pešić je bio prinuđen da zove tajm-aut.

Mučila se Srbija i u nastavku, Harms je zakucao za nove poene Holanđana. Srbija je pet minuta pre kraja imala dvocifrenu prednost. Fantastični Vanja Marinković postiže novu trojku za +20, a uskoro to isto radi i Dušan Ristić i dovodi Srbiju na 100 postignutih poena.

Do kraja utakmice nije bilo poena, pa je rezultat završen 100:76 u korist reprezentacije Srbije.

Jokić je imao 19 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Marinković je imao 18 poena, Micić 15 poena i 12 asistencija. Dvocifreni još Kalinić sa 10 poena i mnogima iznenađujuće – Dušan Ristić sa 11 poena i 6 skokova. Kod Holanđana De Jong 28.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE