Novi trijumf Srbije na Evrobasketu, pala Češka!

U drugoj utakmici na Evropskom prvenstvu, reprezentacija Srbije upisala je još jednu ubedljivu pobedu. Orlovi su ovog puta bili bolji od domaće selekcije Češke rezultatom 81:68.

Srbija je odmah povela i to sa linije slobodnih bacanja, Lučić je bio precizan. U uvodnim minutima gledali smo egal. Prvo je Sehnal pogodio trojku, pa je Kalinić vratio i Balvin potom poentirao za vođstvo Čeha, 7:5.

Nakon ovoga usledila je sjajna igra napih, Jokić je pogodio uz faul, a zatim je pogodio za tri poena i uvećao prednost srpskog tima.

U nastavku su se smenjivali poeni naših, dominirao je MVP NBA lige, Nikola Jokić, a uz njega nove poene upisao je Lučić. Novu trojku za Srbiju pogodio je Vanja Marinković, a nakon toga i poeni uz faul Gudurića i ogromna prednost za naše . Imali su srpski košarkaši dvocifrenu prednost, a poluvreme je završeno sa 18 poena razlike 43:25.

Na startu drugog poluvremena Česi su postigli trojku, a zatim je Lučić udaren na šutu za tri poena ali sudije su procenile da nije bilo faula. U narednom napadu Veseli je lupio rampu Miciću na 2.6 sekundi do isteka napada. Vasa Micić je u nastavku pogodio trojku sa velike udaljenosti, pa je selektor Češke bio primoran da traži tajm-aut.

Lepo su Česi odigrali naredna nekolika napada, postigli su 10 brzih poena što je bio znak Svetislavu Pešiću da pozove minut odmora.

Međutim naši nisu uspeli postići nove poene nakon tajm-auta, još 4 poena Čeha bez odgovora i četvrtina se završila rezultatom 60:49 u korist Srbije.

Jaramaz je imao dva slobodna bacanja, pogodio je jedno, a Dušan Ristić je postigao nove poene za naš tim. Sa druge strane. Ni Česi se nisu predavali upisali su nove poene, potom loš pas Jokića, Auda krade loptu i lagano polaže za 69:59. U nastavku su usledili laki poeni za Micića i naši su održavali prednost od deset poena razlike.

Približili su se Česi opet, Pešić je zvao tajm-aut, a Marinković je na isteku napada pogodio za tri poena za 79:68.

Nakon toga tehnička za Čehe, zatim poeni Jokića i Micića. Izgubljena lopta za Čehe, a naši dolaze do nove pobede rezultatom 81:68 i dolaze do drugog trijumfa na Evrobasketu.

Nikola Jokić je do kraja ostao najefikasniji u našem timusa 18 poena, 11 skokova i pet asistencija, Micić je upisao 13, Marinković 11 poena i on je opet bio naš najraspoloženiji trojkaš (3/5).

U selekciji Češke Hruban i Krejči po 13 poena, Peterka je upisao 11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE