HEZONJA O ANGAŽOVANJU SMITA I SUDIJAMA: Ne znam kako ja mogu da budem spreman za utakmicu

Košarkaši Hrvatske su, posle uvodnog poraza od Grčke, opravdali ulogu favorita protiv Velike Britanije.

Posle ove utakmice je novi košarkaš madridskog Reala Mario Hezonja prokomentarisao atmosferu u ekipi, dotakavši se angažovanja Amerikanca Džejlena Smita, koji je u poslednjem trenutku dobio pasoš ove zemlje.

Koliko god mi mislimo da to nije kako treba, mislim da je odlična odluka dovođenje Smita. Znam ga još iz Nemačke i sada igra i Evroligu, radi se o ozbiljnom igraču. Pomaže nam. Ali tu su i ostali, Dariju je teško da igra nakon tako teške povrede i godine dana kasnije, a juče je odigrao odličnu utakmicu, Bojan igra odlično stalno, a za Krunu ne trebam ni govoriti. Svi za jednog, jedan za sve, poručio je Hezonja.

On se dotakao i pitanja suđenja, na koje već ima mnogo prigovora.

Strašno nešto, ja bih hteo da idem na te njihove sastanke koje su imali tokom leta. Ne znam smem li o tome da govorim me ne kazne, iako me nije strah toga. Ali kaže mi na poluvremenu sudija: ‘Oprosti, nisam bio u dobroj poziciji‘, rekao je hrvatski bek, pa zatim bio veoma direktan.

Ne znam kako ja mogu da se spremam dva, tri sata za utakmicu da dođem, da poginem na terenu, a onda se oni ne spreme za utakmicu. Moraju i oni raditi skauting. Izvinjavao mi se sudija na kraju, ali ne treba ulaziti u polemike oko toga. Upadnemo u nervozu i oduzima nam od naše igre, pa ispadaju lopte. Hteo bih da vidim kakav im je mentalitet, kako razgovaraju jer mi kriterijum nije jasan. Ali sada nemamo vremena za priču o tome i o ljudima koji nisu bitni za našu priču ovde, nezadovoljan je bio Hezonja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO KLS: Borac u trileru savladao Spartak

Počeo je plej-of u okviru KLS-a, a takmičenje je otvorila utakmica u Čačku iizmeđu Borca i Spartaka. Učesnik ABA lige...

POVEZANE OBJAVE