MICIĆ I JOKIĆ MEĐU LIDERIMA DOSADAŠNJEG DELA EVROBASKETA: Najkorisniji igrač iz redova autsajdera

Košarkaši Srbije opravdali su očekivanja u prve dve utakmice Evropskog prvenstva, pobedama nad Holandijom i Češkom.

Među igračima, opet očekivano, istakli su se posebno dvostruki uzastopni MVP NBA lige Nikola Jokić i dvostruki uzastopni MVP F4 Evrolige Vasilije Micić, a o tome svedoče i statističke kategorije.

Vasa je u dosadašnjem delu Evrobasketa drugi kada je reč o završnim dodavanjima, sa 9 asistencija u proseku. Najbolji je naturalizovani Bugarin Di Bost.

Micić i Di Bost su najbolji i po broju asistencija na jednom meču, pošto ih je Vasa imao 12 u prvom kolu protiv Holandije, kada je zabeležio dabl-dabl, dok je bugarski igrač upisao jednu više u porazu od Turske.

Naravno, ne može ni bez Nikole Jokića kada je reč o najboljima. On je trenutno na trećem mestu po korisnosti, sa 27 indeksnih poena.

Ispred njega se na drugom mestu nalazi rival iz NBA-a u MVP trkama Janis Adetokumbo sa 30,5, dok je lider ponovo jedan Bugarin – dugogodišnji evroligaški igrač Saša Vezenkov sa 32 indeksna poena.

Kada je reč o skokovima, Deni Avdija ih je zabeležio najviše u sjajnom duelu prvog kola protiv Finske – 15, dok je na istom meču najviše poena u dosadašnjem delu šampionata imao Finac Lauri Markanen – 33.

Kod poentera je na drugom mestu Džanan Musa, sa 30 poena u porazu BiH od Nemačke, dok je treći Vorti de Jong, koji je našoj reprezentaciji ubacio 28 poena u prvom kolu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE