MILOJEVIĆ O ERAKOVIĆU: Svi znamo koja je njegova primarna pozicija

Fudbaleri Crvene zvezde večeras će u 10. kolu Superlige odmeriti snage sa TSC-om iz Bačke Topole na svom stadionu, a postavlja se pitanje kada će se, i da li će, na svoju poziciju vratiti Strahinja Eraković.

On je prethodne sezonu veoma uspešno činio štoperski tandem sa Aleksandrom Dragovićem, u savršenom spoju mladosti i iskustva, međutim silom prilika na startu nove pokriva bekovske pozicije.

To je posledica odlaska Milana Gajića i Kristijana Pićinija, pa je srpski šampion ostao samo sa Markom Gobeljićem na ovm delu terena. Uz to, u tim se posle sezone odsustva vratio i Nemanja Milunović.

Eraković je veoma stabilan fudbaler i psihički i fizički. Pozicija beka nije njegova prirodna što je ponovo sa neke strane dobro, sa druge nije. Nije dobro zato što je pozicija na kojoj se najbolje snalazi štoperska, sa druge strane polivalentan igrač se ceni u svakoj ekipi i reprezentaciji, tako da mislim da on sam sebi na taj način ostvara mnogo prostora za dalji napredak. Svi znamo koja je njegova primarna pozicija, mislim da nam ne treba novi desni bek, pre svega zato što imamo Gobeljića i mladog Stankovića, izjavio je trener Zvezde Miloš Milojević.

Milojević je od skoro na klupi srpskog šampiona, pošto je zamenio Dejana Stankovića, a izneo je svoja očekivanja kada je reč o konstantnosti forme.

Cilj nam je da igramo konstantno svih 90 minuta, to je jedini pravi put. Naravno, u Crvenoj zvezdi je najbitniji rezultat, svaka pobeda nam je bitna, to nam je prevashodni cilj. Ne očekujem da imamo sa 30 skok na 90 stabilnih minuta, ali mislim da je sa 30 realno očekivati skok na 55-60, pa zatim 70 i onda za desetak ili petnaest dana u najboljem slučaju konstantnost tokom celog meča, nada se trener crveno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica srpskih sudija u plej-ofu!

Evroliga je objavila spisak sudija za predstojeći plej-of ovog takmičenja. Naredne sedmice nas očekuje početak plej-ofa Evrolige, a Srbija možda...

POVEZANE OBJAVE