Sjajni Jokić rešio Izrael, Srbija sa Poljskom overava prvo mesto

Košarkašksa reprezentacija Srbije ostvarila je i četvrtu pobedu na Evropskom prvenstvu pošto je savladala Izrael 89:78.

Srbija je odlično počela utakmicu i već sredinom prve četvrtine je stečena dvocifrena prednost 5:15.

Ipak, Izraelci su se držali svog sila igre sa kombinovanom odbranom i sa dosta šuteva za tri poena, pa su dosta brzo sa dve trojke prišli na 13:15.

Izraelci nisu imali način da zaustave Nikolu Jokića, koji je donosio poene Srbiji za kraj prve četvrtine 24:18.

U drugom periodu igralo se koš za koš, do trenutka kada Jam Madar donosi vođstvo Izraelu 30:28. Jokić je u tom trenutku bio na klupi, a Micić je ubrzo povratio vođstvo, da bi Lučić povisio na 34:30.

Srbija je preko Jokića nastavila seriju do 40:30, i ponovo je ekipa Svetislava Pešića rasterećenije odigrala i do kraja poluvremena povisila na konačnih 50:38.

Nikola Jokić je imao neverovatan učinak u prvom poluvremenu – postigao je 20 poena bez promašaja (5/5 za 1p, 6/6 za 2p, 1/1 za 3p) uz 5 skokova, 3 asistencije, 2 ukradene lopte i sa indeksom korisnosti 31.

U trećem periodu se igralo toplo-hladno, kada je u pitanju srpski tim. Izraelci su dobro počeli četvrtinu i spustili minus na jednocifrenu razliku, ali je onda usledila serija Srbije koja vrlo brzo imala 18 poena viška posle trojke Kalinića.

Ipak, od tog trenutka usledio je veliki pad, a detalj koji je zaledio srca navijača Srbije je bio pred kraj četvrtine kada je Lučić krenuo na zakucavanje i pri doskoku se uhvatio za koleno. Na sreću, hodajući je izašao kapiten sa terena, a Izrael je do kraja preko Avdije otišao na pauzu sa 65:58.

Izraelci su odlično započeli četvrti period i posle trojke madara su stigli na 65:63, međutim to kao da je probudilo košarkaše Srbije i za nešto više od minut su napravili seriju 8:0 posle dve odlične odbrane za novih plus 10.

Nastavila je Srbija sa serijom i posle tajm-auta i srednom četvrtine bilo 79:63, posle koša uz faul Nikole Jokića.

U nastavku Madar je serijom od 7 poena, ponovo vratio Izrael koliko toliko u igru, ali je odlični Jaramaz u četvrtom periodu trojkom odagnao sve sumnje i ponovo je bila dvocifrena prednost. Na kraju konačnih

Najefikasniji u Srbiji je bio najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić koji je postigao 29 poena uz 11 skokova i 5 asistencija, uz ideks korisnosti 46. Vasilije Micić je ubacio 19 poena, dok su Jaramaz i Kalinić dodali po 10.

Kod izraela najefikasniji je bio Jam Madar sa 20 poena, dok je Avdija dodao 14.

Srbija u narednom kolu igra sa poljskom i potrebna je pobeda kako bi se overila prva pozicija u grupi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Inter dobio čestitku od svog velikog rivala (FOTO)

Fudbalski klub Inter postao je i zvanično šampion Italije, 20. put u istoriji. Inter ima sjajnu sezonu iza sebe, a...

POVEZANE OBJAVE