GUDURIĆ: Rekao bih da smo imali pet utakmica u pet dana

Košarkaška reprezentacija Srbije sutrašnjim duelom protiv Poljske zatvara grušnu fazu Evropskog prvenstva, gde do sada nema nijedan poraz.

Iako su zabeležene sve pobede, nije idealna situacija, jer su prisutni veliki problemi sa povredama i izostancima igrača. Zato je današnji trening protekao u težnji ka oporavku, ali srpski bek Marko Gudurić ističe da svi najradije ne bi izlazili iz igre.

Trening smo proveli u oporavku. Igrači koji su manje igrali su se rastrčali, mi koji smo imali veću minutažu smo odmorili. Svaki igrač voli da igra, ako pitaš nas mi bismo svaku utakmicu igrali 40 minuta. Ista je situacija i ovde. Mi smo takmičari, želimo da se borimo i igramo, poručuje Gudurić.

Osvrnuo se i na motivacione govore MVP-ja NBA lige Nikole Jokića.

Videli ste onaj snimak koji je izašao, to nam je sada tradicija pred svaku utakmicu. Pre nego što izađemo na teren on održi mini-govor. Motivacioni, kratko i jasno. Svi su odigrali dosta utakmica, svi imaju iskustva, svako ima neki svoj ritam, kako se oporavlja i sprema, objasnio je srpski reprezentativac.

Gudurić se dotakao i gustog rasporeda mečeva.

Rekao bih da smo imali pet utakmica u pet dana, pošto smo imali trening između koji je bio kao utakmica, tako da odmora nije bilo. Malo naporno, situacija koja nije česta i nemamo to u klupskim sezonama, osim Jokića možda. Najvažnije je da smo pobedili, ostaje to što se Neda povredio. Dobro je što nam se Mile vratio, Vanja je bolje, rezimirao je zdravstveni bilten naš šuter.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ten Hag: ” Izvinite , ja sam gledao drugačiju utakmicu”

Fudbaleri Mančester Junajted su na svom terenu dočekali poslednjeplasirani Šefild junajted i slavili su rezultatom 4:2 (1:1). Slavni klub je dva puta gubio u...

POVEZANE OBJAVE