IMA NADE: Pešić poslao pozitivne signale povodom povrede Nedovića!

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra od 21 čas igra poslednju utakmicu grupne faze Evrobasketa protiv Poljske.

Naši su sjajno počeli turnir sa četiri pobede, ali naporne sezone ostavljaju traga, pa stalno dolazi do novih problema sa odsustvom pojedinih igrača.

Najnovija vest jeste da je Nemanja Nedović doživeo povredu koja će ga udaljiti sa parketa do kraja prvenstva, međutim selektor Srbije Svetislav Pešić dao nam je nadu da još uvek nije sve izgubljeno.

Mi smo u situaciji kao pred svaku utakmicu, imamo slobodan dan, a sada imamo trening u dve grupe. Malo taktika, malo fitnes. Što se tiče igrača, nadamo se da sutra Milutinov odigra prve minute. Nadamo se da će i Vanja Marinković priključiti ekipi. Videćemo na treningu kakva je situacija. Nedović je povredio list, deo mišića, postoji ruptura, videćemo koliko ćemo odsustvovati. Doktori prave plan za njegovu rekuperaciju, ima još dosta utakmica. Nadamo se da ćemo da potrajemo na prvenstvu, nada se Pešić oporavku eksplozivnog beka.

On ipak ističe da su ovakvi problemi mogli da se predvide.

Svaki dan napredujemo, ali nam se dešavaju i ovakve stvari, da se neko vrati, pa neko povredi. To nam remeti neke planove. To je sve predvidljivo bilo kada smo započinjali proces, kada smo znali da neće biti 14 igrača, već 12, iako je većina trenera tražilo da se broj poveća, rekao je selektor, pa se osvrnuo na značaj odsutnih igrača:

– Bez takvih igrača je teško dobiti sledeću utakmicu ako ne igraju. Timska igra nadoknadi gubitke, malo se stisnu i odigraju za saigrače. Opet, igrači kao što su Milutinov, Vanja i Nedović mnogo znače. Vanja je ušao u turnir sa mentalitetom pobednika, dobro je igrao i žao mi je što je posle ispao, ocenio je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE