Pešić posle Izraela: Svaki dan se nešto desi što nas poremeti

Košarkaši Srbije ostvarili su i četvrtu pobedu na Evropskom prvesntvu pošto su savladali i Izrael.

Iako je svaka utakmica dobijena dvocifrenom razlikom, selektor Pešić ne želi da pravi euforiju.

Nemojte previše da se pravimo važni. To što verujete u nas daje nam posebnu energiju. Samo nemojte da očekujete da svaku dobijamo 20 razlike. Budimo smireni i radimo posao, hajde da ne budemo navijači. Pogledajte šta se dešava u drugim grupama, favoriti gube utakmice. Zašto je tako, treba da pitate njih. Mi smo tu gde smo pred poslednje kolo, rekao je Pešić.

On je očekivao da će protiv Izraela biti teško.

Mi ne potcenjujemo nijednog protivnika, ostajemo skromni i verujemo u naše mogućnosti. Znali smo da će biti teška utakmica, pogotovo posle Finske. Ponoviti takvu utakmicu bilo je dosta zahtevno. Nije to samo fizička potrošnja, već i mentalna, motivacijska. Naši igrači su sinoć igrali fenomenalno 30 minuta, taman da su se pojavile i neke mnogo bolje ekipe teško da bi nas neko sprečio u našim namerama.

Selektor nije bio zadovoljan nekim segmentima u meču protiv Izraela.

Sa odbranom nikada nismo zadovoljni, jer je to naša baza. Organizovati odbranu protiv ekipe kakva je Izrael, koja je jako brza nije lako. Naš najveći problem je to što nismo defanzivne skokove pretvarali u kontre. Više smo mislili na naš napad, nismo dovoljno trčali, previše smo igrali pozicionu igru. To nas ne zadovoljava, želimo da defanzivne skokove pretvorimo u rezultatsku korist. Malo smo se opteretili sa faulovima, došle su neke povrede koje su nas poremetile. Svaki dan se nešto desi, to nas pomalo poremeti, to i igračima smeta, završi je Pešić i dodao da će se tek posle dodatnih pregleda znati kakavo je stanje sa povredama Lučića i Nedovića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Toni Kukoč o Grobarima: Strašna atmosfera

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč bio je gost na večerašnjoj utakmici Partizana protiv Olimpijakosa u "Štark areni". Toni Kukoč je...

POVEZANE OBJAVE