Španija nakon drame bolja od Turske!

U derbiju grupe A, na Evrobasketu, košarkaši Španije savladali su Tursku rezultatom 72:69.

Španci su ovim trijumfom stigli do skora 4-1, koji im je bio dovoljan da obezbedi prvu poziciju, upravo ispred Turske, koja je ostala drugoplasirana.

Turska je na 22 sekunde pre kraja imala -1 i napad za pobedu, ali je Dijas fantastično odigrao odbranu i iznudio grešku Larkina.

Precizan sa penala oba puta bio je Vili Ernangomes, na liniju za slobodna bacanja ubrzo je otišao i Larkin, koji je bio polovičan i tako zasluženo poneo epitet tragičara utakmice.

Kod Turaka Džedi Osman je imao 20 poena i pet skokova. Pratio ga je dobro Furkan Korkmaz sa 16 poena, tri skoka i isto toliko asistencija.

Udarac za Tursku je bilo isključujuća peta lična za Alperena Šenguna u četvrtoj četvrtini. Do tog momenta ostvario je dabl-dabl, 14 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Kod Španije Vili Ernangomes je bio raspoložen sa 15 poena i sedam skokova, a dvocifren je bio još samo Lorenzo Braun sa 11 poena i sedam asistencija.

Španija će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Litvanija – Bosna i Hercegovina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČAST ZA SRBINA: Jovanović postaje selektor!

Fudbalska reprezentacija Srbije se odveć plasirala na EP u Nemačkoj. Posle baraža saznali smo još tri učesnika ove smotre. Među...

POVEZANE OBJAVE