Mihajlović se pismom oprostio od Bolonje

Bivši trener Bolonje, legendarni Siniša Mihajlović, obratio se javnosti, Bolonji i navijačima podužim pismom u listu Gazeto delo Sport. 

Srpski trener je posle tri i po godine napustio Bolonju, zbog lošeg starta u novoj sezoni. Mihajlović se u pismu zahvalio ljudima iz kluba i navijačima na podršci tokom svih ovih godina.

– Ovo je bila avantura koja nije bila samo fudbal, nije bila samo sport. Nikada neću zaboraviti poruke ohrabrenja koje sam dobio od naših navijača. Koji god dres ubuduće da nosim, neću vam biti protivnik, već uvek jedan od vas. poručio je Mihajlović i nastavio:

– Česti mi se dešavalo da se pozdravljam sa navijačima, igračima, klubovima, gradovima, da kažem to zbogom. To je deo karijere fudbalera i trenera, desi se pre ili kasnije. Sportski ciklusu su takvi da se rađaju, razvijaju, daju zadovoljstvo, ponekad su razočaravajući i ond neminovno dođe kraj. Ništa nije večno. Ovog puta dešava mi se da na sve gledam nekako sa više tuge.

– Moja avantura nije bila samo fudbal, samo sport. Bila je to unija duša, zajednički hod kroz mračan tunel da bi se ponovo videlo svetlo. Osećao sam to poverenje prema treneru i kao prema čoveku. Vaša toplina me je grejala u najtežim momentima. Pokušao sam da se odužim potpunom posvećenošću dresu, nisad se štedeo ni kad sam bio na terenu ni kad sam bio u bolničkom krevetu. Mnoge godine patnji u Italiji su me smekšale, ali me nisu promenile. Prošao sam određene krugove, ali sam ostao Srbin koji je često tvrdoglav, otvoren i oštar; često nisam uspevao da izrazim taj osećaj zahvalnosti. Možda ne znam kako da se dam. Previše slatkih reči, ne znam kako da se baci u tako mnogo zagrljaja, ali sam odgovorio svojim grozničavim osećajem dužnosti, ne zapostavljajući ništa u radu, ispunjavajući svoj zadatak do kraja, čak i u najdramatičnijim okolnostima, da pružim navijačima Bolonje zadovoljstvo koje zaslužuju. Nadam se da sam uspeo u tom poslednjem delu. U naših tri i po godine zajedno postigli smo to neverovatno deseto mesto, dva puta smo bili 12, i konačno 13. Uvek smo ostvarili, uprkos svemu, a dobro znače šta to sve znači, miran opstanak, pokušavajući da napravimo proaktivnu i ofanzivnu igru, gurajući mlade igrače i dozvoljavajući klubu da zaradi na tržištu, što se pokazalo proteklih sezona. Jesam li mogao bolje? Možda. Da li sam dao sve? Jesam, bez i najmanje sumnje. I to mi omogućava da gledam na sve visoko uzdignute glave bez da zameram nešto sebi – napisao je legendarni Siniša Mihajlović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BILI SU DOMAĆINI EVROLIGAŠIMA: Beograd organizuje još jedan F4!

Košarkaška sezona još uvek nije pri kraju. Završili su se nacionalni kupovi. Evropska takmičenja nastavljaju sa svojim tokom. Počevši od Evrolige...
Radnički Kragujevac - IMT Novi Beograd
tip 1X2
1 @ 1.82
Ovaj tip je predložio Peca na Primobet
Herta BSC - Holštajn Kil
tip Ukupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod
Više 1.50 @ 1.92
Ovaj tip je predložio Peca na Mozzartbet
Šalke 04 - Sankt Pauli
tip Dupla šansa
1X @ 1.93
Ovaj tip je predložio Vlajko na MaxBet
Emmen - Viljem II
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 1.67
Ovaj tip je predložio Stefan na Meridianbet
MVV - Dordrecht
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 1.59
Ovaj tip je predložio Stefan na Primobet

POVEZANE OBJAVE