Nova pobeda Srbije na Evrobasketu: Slede Italijani!

U petom kolu grupe D Evropskog prvenstva, košarkaši Srbije savladali su Poljsku rezultatom 96:69.

Od samog starta Orlovi su krenuli sa sjajnom igrom, ubacili su dve trojke napravili seriju od 10:4, najpre je bio precizan Jaramaz, a zatim i Kalinić.

U nastavku se razigrao najbolji igrač na svetu, Nikola Jokić. Manje od sedam minuta je trebalo srpskom centru da dođe do brojke od 10 poena. Promenjen mu je i čuvar, ali ni to ništa nije pomoglo. Nastavili su naši sa sjajnom igrom, na scenu je stupio Vasa Micić. U tri napada je ostavio saigrače same ispod koša i trenutno je na pet asistencija za uvodnih 10 minuta.

Upisali su se Milutinov (po prvi put na turniru), Davidovac i Jagodić Kuridža.

Na kraju prve deonice izabranici Svetislava Pešića su vodili rezultatom 28:14.

U drugoj deonici Orlovi su nastavili tamo gde su stali, Milutinov je postigao nove poene i povećap prednost našeg tima. Usledio je period igre gde su Poljaci dominirali, Pešić je pozvao tajm-aut, a odmah nakon toga Jokič postiže novu trojku za 52:31.

Usledila je nesšto lošija deonica za naše košarkaše, Poljska je vratila zaostatak na 13 poena. Pešić je pozvao tajm-aut, a nakon toga važne poene postigli su Kalinić i Gudurić. Na kraju treće deonice naši su imali prednost 72:50.

I u poslednjoj deonici naši su nastavili sa dobrom igrom, Milutinov je zakucao, a zatim je i Jaramaz postigao trojku. Naš tim je došao do ogromne prednosti, dve trojke je postigao Micić za 86:55. Usledio je dobar period igre za Milutinova , naši su uvećavali prednost. Kolenda je kod Poljaka postao dvocifren nakon dva slobodna bacanja.

Do kraja je rasla prednost našeg tima, a rezultat na kraju je bio 96:69 za naš tim.

Jokić 19 poena, 5 skokova, Milutinov je dodao 16 poena i 3 skoka, Gudurić 15, Micić 12 poena i 9 asistencija, a Kalinić 11 poena. Mihalak najbolji kod Poljske sa 17. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Navijačima Zvezde se ovo neće dopasti: Poznata sudijska trojka na meču Real – Zvezda

Košarkaši Zvezde sutra od 20 časova i 30 minuta igraju meč 32. kola Evrolige protiv Reala u Madridu. Duel ovih...

POVEZANE OBJAVE