Pobeda Arsenala u Cirihu, Fener bolji od Dinama!

U Ligi Evrope u okviru grupe A, fudbaleri Arsenala savladali su Cirih rezultatom 2:1, dok je PSV remizirao protiv Bogo Glimta.

“Tobdžije” su došle do prednosti već u 16. minutu, novajlija Markinjoj pogađa za vođstvo gostiju u Švajcarskoj. 

Švajcarci dolaze do poravnanja u završnici prvog dela igre. Aliti je pao, VAR dosuđuje penal za Cirih koji u gol pretvara Krieziu u 44. minutu. 

Arsenal nastavlja sa boljom igrom u drugom delu igre, Edi Nketija glavom vraća prednost u 62. minutu. 

U Ajndhovenu se igrao otvoreni meč. Gronbaek odličnom solo akcijom dovodi goste u vođstvo, golman Benitez nije imao šansi. Bodo vodi sa 1:0.

PSV je krenuo još ofanzivnije u drugom delu igre i to im se brzo isplatilo. Letnja želja Mančester Junajteda, Kodi Gakpo pogađa za 1:1 u 63. minutu. Imali su Norvežani još jednu dobru šansu, šut Berga odlazi iznad prečke.

 

U grupi B, Fenerbahče je savladao Dinamo iz Kijeva. Domaći su došli do vođstva – igrao se 35. minut kada Rosi asistira Henrikeu iz kornera za 1:0. Kijev je čekao svoje šanse i odmah iskoristio jednu veliku u drugom delu igre. Cikangov sjajno pogađa u 64. minutu za 1:1 u Istanbulu. 
Mogao je Dinamo i do potpunog preokreta, Bujalski odlično šutira, ali Bajindir se dobro snalazi i brani svoj tim.

Fener je ipak postigao gol za pobedu, a strelac je bio Bačuaji. U okviru ove grupe, Ren je slavio protiv Larnake rezultatom 2:1.

OSTALI REZULTATI:

Grupa C

HJK – Real Betis 0:2
Ludogorec – Roma 2:1

Grupa D 

Union Berlin – Rojal Union SG 0:1
Malme – Sporting Braga 0:2

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Priključi se najvećoj humanitarnoj akciji u regionu – Skeniraj i pomozi porodilištima u Srbiji! (VIDEO)

Skeniraj. Pomozi. U Srbiji, mnoga porodilišta se suočavaju sa nedostatkom osnovne opreme koja je ključna za zdrav razvoj novorođenčadi, kao...

POVEZANE OBJAVE