UPISAO SE U ISTORIJU: Rikardo rekorder Partizana!

Prošlo je već 11 godina od kada je Gabrijel Kordova Kleo bio raspucan u sezoni kada je Partizan drugi i poslednji put ostvario plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Tada je Brazilac postao i najbolji strelac crno-belih ikada u UEFA takmičenjima, a navijači pamte njegove golove protiv Pjunika, Helsinkija i Anderlehta na putu do elite, kao i dva pogotka protiv Arsenala u grupnoj fazi.

Ipak, došlo je vreme da i taj rekord padne, pošto je Južnoamerikanca na čelu ove liste prestigao jedan Afrikanac, odnosno Rikardo Gomeš sa Zelenortskih ostrva.

On je to ostvario pogotkom večeras na startu grupne faze Lige konferencija protiv Slovacka, koji je bio njegov 17. u dva mandata u crno-belom dresu.

On je u sezoni 2018/19 pogađao četiri puta, a nakon povratka prethodne sezone u kvalifikacijama i glavnoj fazi Lige konferencija bio je precizan još sedam puta.

Na startu nove sezone je, iako je u Superligi kuburio sa preciznošću, u evropskim mečevima postigao više golova (6) nego što je zabeležio nastupa (5).

Na trećem mestu po ovom parametru nalazi se dugogodišnji kapiten Saša Ilić, koji je 15 puta tresao mreže u evropskim takmičenjima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE