EVROBASKET: Srbin najbolji trojkaš grupne faze, Jokić u vrhu u više kategorija!

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić najuspešniji je šuter trojki prve faze Evropskog prvenstva.

Srpsko krilo je pogađalo van linije 6,75 u neverovatnom procentu od 63,2%. Po ovom parametru se istakao i Vanja Marinković, mada je zbog odsustva u nekim utakmicama manje i šutirao, pa je ubacio ukupno 8 trojki iz 14 pokušaja.

I u šutu za dva poena imamo predstavnika u vrhu. Pogađajte, u pitanju je MVP NBA lige Nikola Jokić. On je pogodio 35 puta iz 47 pokušaja. Zanimljivo je da je ispred njega Poljak Aleksander Balcerovski, još jedan bivši igrač Mege, koji je imao samo šest promašaja (27/33).

As Denver Nagetsa je i lider kada je reč o sveukupnom šutu iz igre, sa učinkom 39/57, dok je Vasilije Micić treći asistent grupne faze. Kada je reč o dodavanjima, ispred našeg košarkaša je jedino Tomaš Satoranski.

Kad je reč o trci za najkorisnijeg igrača, Jokić je trenutno na trećem mestu sa prosečnim indeksom korisnosti od 29,8 poena. Najbolji je za sada Janis Adetokunbo sa 33,8, dok je iza njega Aleksandar Vezenkov sa 31,2, ali je Bugarska već ispala, tako da je jasno da neće biti najkorisniji na kraju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE