Srbija doživela i drugi poraz od Kine

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je još jedan poraz u prijateljskoj utakmici od Kine, ali je prikazala značajno bolju igru nego prethodnog dana. Izabranice Marine Maljković izgubile su duel u kome su do poslednjeg trenutka vodile neizvesnu borbu, a u poslednji minut su ušle sa prednošću. Utakmica zatvorenog tipa, bez prisustva gledalaca u novobeogradskoj Hali sportova Ranko Žeravica pripala je gošćama iz Kine sa 67:64 (16:16, 14:18, 20:14, 17:16).

Meč je bio veoma uzbudljiv, s ozbirom da nijedna reprezentacija nije ostvarila prednost veću od sedam poena. Timovi su se čak 18 puta smenjivali u vođstvu, a 11 puta je bilo nerešeno.

Kina je takođe učesnik Svetskog prvenstva u Sidneju, a prema FIBA Power ranking-u spada među glavne favorite turnira.

Srbija je ovoga puta mnogo bolje šutirala trojke (5-16), ali je Kina ponovo dobila bitku u skoku (43-30) i asistencijama (20-13), dok je naš tim imao manje prodatih lopti (17-23).

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Meng Li sa 20 poena, dok su dvocifren učinak ostvarile i Ću Han sa 14, odnosno Vang sa 11 koševa. Kod Srbije dvocifrene su bile kapitenka Tina Krajišnik i Katarina Zec sa po 10 poena. Krajišnik, Nevena Jovanović i Đorđević su imale po 4 skoka, a Janković 3 asistencije.

Reprezentacija Srbije u ponedeljak putuje u Istanbul, gde će odigrati još dve pripremne utakmice, a 17. septembra kreće put Sidneja na Svetsko prvenstvo.

SRBIJA: Raca 4, Čađo 5, N.Jovanović 4, Anderson 8, Nogić, Topuzović 7, Janković 6, Krajišnik 10, Zec 10, Đorđević 2, Smailbegović 6, Turudić 2.

KINA: Juan L, Jang 4, Vu, Vang 11, Đin 1, Jang, Žang 2, Meng Li 20, Pan 2, Huang 7, Đia, Jang, Li 6, Ću Han 14, Dilana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OGLASIO SE I HANGA: Mislim da je sezona gotova!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet putovaće u podgoricu na duel ABA lige sa Studentskim centrom. Crveno-beli vode sa 1:0 u četvrtfinalnoj...

POVEZANE OBJAVE