EVROBASKET: Bivši košarkaš Zvezde odveo Špance u četvrtfinale posle produžetka!

Košarkaška reprezentacija Španije savladala je posle dramatične završnice i produžetka Litvaniju sa 102-94, i tako se plasirala u četvrtfinale Evrobasketa.

U prvom poluvremenu su se ekipe smenjivale u vođstvu, ali je na polovini utakmice vodila baltička ekipa (45-40), pa je na tom talasu u trećoj deonici stigla i do prve dvocifrene prednosti (58-47), posle trojke Mindaugasa Kuzminskasa.

Tim Serđa Skariola se ipak do kraja ovog perioda ekspresno približio na samo 3 poena manjka, zahvaljujući trojci Rudija Fernandeza, koji se razigrao.

Konačno su na minut i 42 sekunde do kraja Španci stigli do prve prednosti u drugom poluvremenu, poenima Ćabi Lopez-Arestegija za 80-78.

U triler završnici Vili Ernangomez bio je polovičan sa slobodnih bacanja, dok je na drugoj strani u poslednjem momentu Brazdeikis iz odbojke pokupio promašaj za tri poena Kuzminskasa, pa se otišlo u produžetak, pošto je na semaforu pisalo 83-83.

Tamo su ipak Španci poveli od samog starta, pre svega zahvaljujući strancima Lorencu Braunu i Osmaniju Garubi, pa su na kraju slavili.

Bivši plejmejker Crvene zvezde Lorenco Braun bio je ubedljivo najbolji u redovima pobednika sa 28 poena, 8 asistencija i 3 skoka, dok je Vili Ernangomez uz 21 poen upisao i 8 skokova i 2 asistencije.

U poraženoj ekipi je Mindaugas Kuzminskas postigao 18 (3 skoka, 2 asistencije), Brazdeikis poen manje, dok su Lukas Lekavičijus i Domantas Sabonis imali po 15 poena, s tim da je Sabonisu falio samo skok za dabl-dabl.

Španija u četvrtfinalu čeka boljeg iz okršaja Hrvatske i Finske, koji se sastaju sutra od 14.45.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović: Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku u Laktašima

U okviru četvrtfinala ABA lige, košarkaše Partizana očekuje drugi meč protiv ekipe Igokee u Laktašima. Ukoliko crno-beli dođu do pobede,...

POVEZANE OBJAVE