KOMŠIJE BEZ SNAGE ZA VELIKI PREOKRET: Domaćin umalo prokockao +27, sjajni Šruder i Peri

Košarkaška reprezentacija Nemačke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, čija se završnica održava na njihovom terenu, u Berlinu. Oni su bili bolji od Crnogoraca sa 85-79.

Kvalitet je veoma rano došao do izražaja, pa osim početne prednosti od 2-0 tim Boška Radovića nije nijednom poveo na utakmici.

Štaviše, već na startu druge deonice Nemci su ostvarili dvocifrenu prednost, a na polovini utakmice imali veoma veliku prednost u džepu, pošto su vodili sa čak 48-24.

Tada je bilo jasno da je duel praktično rešen, međutim komšije se nisu predale i uspele su da polako smanje prednost, sve do samo 3 poena manjka u poslednjem minutu!

Najveću ulogu u ovom podvigu odigrao je Kendrik Peri, a sjajno su ga pratili Dubljević, Simonović i Mihailović.

Ipak, iako su dozvolili sebi da od +27 dođe do neizvesne završnice, domaći košarkaši nisu izgubili glavu i uspeli su da privedu meč kraju.

Na kraju je Peri bio i sveukupno najefikasniji na utakmici sa 25 poena, uz 6 asistencija i skok. Njega su odlično ispratili prekaljeni Bojan Dubljević sa 22 poena, 7 skokova i asistencijom, zatim Marko Simonović kome je falio samo skok do dabl-dabla (13 poena, 9 skokova), kao i Vladimir Mihailović sa 12 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

U pobedničkom timu je ispred ostalih bio Denis Šruder sa 22 poena, 8 asistencija i 4 skoka, dok su po 14 zabeležili Maodo Lo (4 skoka, 3 asistencije) i Franc Vagner (5 skokova).

Nemci će se za polufinale boriti protiv boljeg iz duela Grčke i Češke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Unikaha posle preokreta zakazale finale!

Košarkaši Unikahe savladali su Mursiju u drugom polufinalu 80:74. Protivnik u finalu će im biti Tenerife, koji je ranije...

POVEZANE OBJAVE