Minimalan poraz Radničkog na evropskoj premijeri

Rukometaši Radničkog  su u prvoj utakmici prvog kola EHF kupa pretrpeli minimalan poraz u Pragu od ekipe Dukle rezultatom 31:29, poluvreme 14:14, tako da pred revanš meč naredne subote u Kragujevcu imaju aktivan rezultat i šansu da pred svojim navijačima izbore plasman u narednu rundu.

Obzirom da Kragujevčani nemaju iskustvo igranja evropskih utakmica, očekivao se teži početak susreta. No rukometaši iz grada na Lepenici su u meč ušli odgovorno snažno i već na početku pokazali moćnom rivalu da sa njima nema šale. Nakon početnog ispitivanja snaga i rezultata 2:2, gostujući igrači  pogotkom Mutavdžića dolaze do 2 gola prednosti (2:4,4.min). Usledio je period dobre igre Radničkog, koji preko Đerića u 8. minutu dolazi do 3:6. Gosti su nastavili da igraju angažovano u odbrani, maštovito u napadu i već u 11. minutu imaju po prvi put i plus 4 (4:8), a nedugo zatim i 5:10 pogotkom Grubora. Panika nije uhvatila iskusne Čehe koji strpljivom igrom i serijom 4:1 preko Hlinke smanjuju na 9:11 (20.min). Znatno neiskusniji Kragujevčani serijom grešaka čine uslugu domaćinu koji stabilizuju igru i u 25.minutu prelaze u vođstvo (14:13). Do kraja prvog dela igre kružni napadač Grubor postavlja konačnih 14:14.

Početak drugog dela igre je protekao u ravnopravnoj borbi i izjednačenoj igri do 35. minuta kada Dukla dolazi do plus 2 na svom kontu (18:16), no Radnički ekspresnom serijom 0:3 ponovo dolazi do vođstva pogotkom kapitena Prodanovića (18:19). Na scenu je ponovo stupio period pat igre gde nijedna ekipa nije imala više od gola prednosti, sve do 48. minuta kada Rakouski dovodi svoju ekipu u vođstvo 24:22. Češka ekipa je jedno vreme održavala prednost od jednog do dva gola do 54. minuta i izjednačenja, 27:27, pa sve do 29:29. Poslednja 2 minuta su odlučila utakmicu kada Dukla sa dva gola postavlja konačan rezultat prvog duela dvomeča EHF kupa rezultatom 31:29.

Radnički je pružio dobru i angažovaniju partiju i čini se da ga je povoljnijeg rezultata koštalo neiskustvo i manjak sreće, pogotovo u završnim trenucima oba dela igre.

U redovima Dukle najefikasniji su bili David Sustek sa9 i Martin Rakouski sa 6 pogodaka, dok su kod Kragujevčana golgeterski najraspoloženiji bili Filip Grubor sa 8 i Miloš Barudžić sa 6 postignuta golova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Predsednik Zvezde se javno zahvalio Baharu

Fudbalski klub Crvena zvezda postigao je dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. Tim povodom oglasio se...

POVEZANE OBJAVE