PEŠIĆ PRED POČETAK NOKAUT FAZE: Ovo prvenstvo Evrope je pokazalo da je sve moguće

Košarkašku reprezentaciju Srbije sutra od 18 časova očekuje prvi meč eliminacione faze na Evropskom prvenstvu, pošto će u osmini finala odmeriti snage sa Italijanima.

Selektor našeg tima Svetislav Pešić spremno dočekuje ovaj duel.

Znamo da nas čeka, teška utakmica, kao i sve ovde na šampionatu. Sve je moguće u jednoj utakmici. Mi se pripremamo da sve bude na našoj strani, znamo sa kim igramo. Sa uigranom ekipom koja ima novog trenera, sa motivisanim protivnikom. Imali smo sa njima jedno iskustvo u Hamburgu. Očekujemo nešto slično i sada, otkrio je selektor, pa se prisetio detaljnije tog meča:

Pokazali su kvalitet tada, ali mi smo pobedili zahvaljujući velikom moralu. Nije nam to bila najbolja utakmica, ali smo od minus 15 uspeli da se vratimo. Zahvaljujući velikoj želji da pobedimo utakmicu. Odigrali smo odbranu na visokom nivou i onda je došao talenat u napadu do izražaja. Teško da mogu identične utakmice da se dese, ali se ja nadam da će biti rezultat biti kao u Hamburgu. Tražimo mirnoću u ekipi i tenziju koja povećava koncetraciju, to je za sada pod kontrolom, rekao je Pešić.

Možda i očekivano, nije želeo da komentariše potencijalnog protivnika u četvrtfinalu, što bi, u slučaju pobede našeg tima, bila Francuska koja je nakon produžetka eliminisala Turke.

Ja to ne gledam, to gledaju asistenti, to je njihov posao. Nemam potrebu da gledam utakmice, ne znamo ni da li ćemo da igramo sa njima. Moramo da gledamo ono što je ispred nas, to vi mediji pišete i vi morate da se smirite. Ne širite lažne optimizme jer se radi o jednoj izvanrednoj ekipi kakva je Italija. Ovo prvenstvo Evrope je pokazalo da je sve moguće. Bez obzira na to, mislim da smo u ovom trenutku bolji od njih, ali to moramo da pokažemo na terenu. Ovo nije plej-of serija, već se sve rešava u jednoj utakmici. Smejali ste se kada smo izgubili od Belgije koja je sada pobedila Španiju, spušta loptu selektor našeg nacionalnog tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SVI ŽELE DA GLEDAJU PARTIZAN: Još jedan legendarni košarkaš večeras u Areni

Košarkaši Partizana dočekuju večeras od 20 i 30 Olimpijakos u okviru 32. kola regularnog dela Evrolige. Svima je dobro poznato kakva je atmsofera...

POVEZANE OBJAVE