Garbahosa: Srbija nije samo Jokić!

Predsednik Košarkaškog saveza Španije, govorio je za srpske medije posle pobede “Crvene furije” u osmini finala Evropskog prvenstva, Horhe Garbahosa.

Za nas je ovo bila ključna utakmica, ne samo za ovaj turnir, naravno da je važna i za turnir, ali pre svega za razvoj našeg tima. Imamo jako neiskusnu i mladu ekipu, prvi put igramo zajedno u ovakvom sastavu. Za nas je biti u Berlinu uspeh, a potom smo znali da ćemo igrati protiv nekoga iz najbolje grupe – Slovenije, Litvanije, Francuske ili Nemačke”, rekao je Garbahosa.

“Tokom turnira pokušavamo da postanemo tim. Odigrali smo jako, kao tim, naravno da je Lorenzo odigrao sjajno, Bili takođe, ma svi – ovo je timska pobeda”, dodao je Španac.

Španija prolazi kroz tranziciju, iz generacije koja je u 21. veku dominirala evropskom košarkom na ovom turniru je samo Rudi Fernandes.

“Da, nedostaju nam Pau Gasol, Mark Gasol, Navaro, Rodriges, oni su legende i to ne samo u Španiji, već u Evropi. Ali, sada pokušavamo da postanemo novi tim. Lorenzo (Braun), Vili (Ernangomes) i Rudi (Fernandes) su lideri i moraju da nose ostatak tima”, ističe Horhe.

O zvezdama turnira rekao je sve najbolje, ali i dodao da Jokić, Janis i Dončić nisu jedine pretnje iz Srbije, Grčke i Španije.

“Oni su neverovatni košarkaši, ali Grčka nije samo Janis, Slovenija takođe nije samo Dončić, a definitivno i Srbija je mnogo više od samo Nikole Jokića. Pokušaćemo da se takmičimo koliko možemo, čak i ako znamo da igramo, ne znam da li baš najbolji Evrobasket svih vremena, moraćemo da sačekamo do kraja, ali sigurno je jedan od najboljih.”

Na kraju Garbahosa je prokomentarisao selekciju Srbije istakavši da se ugledao na Pešića kada je bio mladi košarkaš.

“Sjajan su tim, imamo veliko poštovanje za Srbiju, za Savez i trener. Pešić je legenda, kada sam bio klinac ugledao sam se na njega kao na trenera, a onda imate Jokića i mnogo drugih košarkaša. Jedan od glavnih favorita za zlato”, zaključio je Horhe Garbahosa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE