KRAH KOŠARKAŠA: Italijani nadoknadili -14 i ponovo bili kobni

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je još jedan u nizu neuspeha, pošto je ispala u osmini finala Evropskog prvenstva od Italije, posle poraza od 94-86.

Našoj selekciji nije bilo dovoljno ni 14 poena prednosti tokom druge deonice, jer su u drugom poluvremenu bili potpuno nadigrani.

Naši su sjajno počeli već na polovini prve deonice poveli dvocifrenom razlikom posle trojke Nikole Kalinića (19-9). Ipak, košem Maniona Italijani su uspeli da se u završnici spuste na samo 6 poena zaostatka (26-20).

Slično se utakmica kretala i u drugom periodu. Novu najveću prednost naš tim dostigao je trojkom Marka Jagodića-Kuridže na šest i po minuta do kraja poluvremena, kojom smo poveli sa 38-24.

Međuti, krenuo je šut za tri protivnika, pa su se posle trojke Fontekije spustili na samo tri poena manjka (46-43). Ovu seriju je započeo Nikolo Meli, a nastavili je Spisu i Fentekio.

Ipak, fantastičnom trojkom Vase Micića stekli smo nešto osetniju prednost na polovini utakmice, pošto Meli nije uspeo da uzvrati istom merom. Tako smo pred drugih 20 minuta vodili sa 51-45.

Krenuo je tim Svetislava Pešiča sjajno i nakon povratka na parket, pa je vratio dvocifrenu prednost posle trojke Jokića, kada je poveo sa 57-47.

Međutim, usledila je strašna serija trojki Marka Spisua koja je na kraju dovela i do preokreta na dva i po minuta do kraja treće četvrtine, pošto su italijani vodili sa 66-63.

Iako su naši reprezentativci serijom 5-0 do isteka kvartala uspeli da dođu do preokreta, nisu italijani stajali i pogađali su gotovo svaki šut, tako na pet minuta do kraja brzo stigavši i do dvocifrene prednosti (82-70), dok naši nisu imali nikakvo rešenje u napadu, pa su za to vreme ubacili svega dva poena.

Nije naše košarkaše prodrmala ni trojka dalekometna trojka uz faul nad Jokićem, koji je realizovao i dodatno bacanje ovom prilikom. jednostavno su delovali inferiorno i nisu mogli da pogode nijedan šut, pa je poraz nakon velikog preokreta bio neminovan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

REAL NAJAVIO MEČ SA ZVEZDOM: Pada li večeras rekord Evrolige?

Košarkaši Real Madrida suvereno su odigrali ovu evroligašku sezonu osvojivši prvo mesto. Večeras dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet. Madriđani imaju priliku...

POVEZANE OBJAVE