NISU UZALUD NA SVETSKOM PRVENSTVU: Markanen sa 43 poena uništio Hrvatsku za četvrtfinale Evrobasketa!

U još jednoj sjajnoj predstavi na Evrobasketu, reprezentacija Finske ostvarila je plasman u četvrtfinale pošto je savladala Hrvatsku sa 94-86.

Apsolutni junak utakmice bila je finska NBA zvezda Lauri Markanen, koji je ubacio impozantnih 43 poena, pritom mu je skok falio za dabl-dabl učinak, dodavši na sve to još i 3 asistencije.

Reprezentacije su se najvećim delom meča smenjivale u vođstvu, koje nijednog trenutka sve do same završnice nije dostizalo dvocifrenu razliku.

Ipak, Finci su u drugom poluvremenu najvećim delom bili u blagoj prednosti, a u završnici su definitivno slomili protivnika, kada je odgovornost preuzeo novopečeni košarkaš Jute Džez, a odlično ga, pre svega u šutu, ispratili saigrači.

Pored Markanena fenomenalan je bio i Sasu Salin sa 17 poena, 5 skokova i 3 asistencije, uz šut za tri od 50% (5/10), a upravo je on pogodio verovatno ključnu trojku na oko 3 i po minuta do kraja, za prednost njegovog tima od 85-77. Tek poen manje postigao je Edon Madžuni, uz skok i 3 asistencije.

Na suprotnoj strani, kod komšija koji su ponovo razočarali svoje navijače, najviše se istakao Bojan Bogdanović sa 23 poena, uz 5 skoka i jednu asistenciju.

Dvocifreni su još bili i Dario Šarić sa 12 poena, kome je skok falio za dabl-dabl – a kompletnom učinku doprinosi i 6 asistencija – zatim naturalizovani Džejlen Smit, koji je zabeležio 17 poena, uz 4 asistencije i 3 skoka, kao i Krunoslav Simon i Karlo Matković koji su upisali po 11.

Treba istaći i to da je Ivica Zubac odigrao samo 2 minuta, pošto zbog problema sa povredom nije ni trenirao sinoć.

Finci su tako apsolutno opravdali status reprezentacije koja je prva ostvarila plasman na Svetsko prvenstvo koje će se održati naredne godine. Zanimljivo je da su i u kvalifikacijama za planetarni šampionat upravo oni bili kobni po Hrvate.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE