SELEKTOR SRBIJE: Zaslužena pobeda Italije

Reprezentacija Italija je zaustavila Srbiju u osmini finala Evropskog prvenstva. Našoj selekciji nije bilo dovoljno ni 14 poena prednosti tokom druge deonice, jer su u drugom poluvremenu bili potpuno nadigrani.

Nakon utakmice svoje utiske je izneo selektor Srbije Svetisav Pešić.

Zaslužena pobeda košarkaška Italije. Odigrali su agresivnije, sa mnogo više energije u odnosu na nas. Bili su čvršći u duelima. Mi nismo pogodili mnogo šuteva iz otvorenih pozicija, ali je najveći problem bila odbrana. Dozvolili smo rivalu mnogo lakih trojki i ofanzivnih skokova. Na taj način su stigli do samopouzdanja, koje ih je nosilo do pobede“, rekao je Svetislav Pešić i dodao:

-Italijani su većim delom meča igrali sa niskom postavom, lopta se brzo kretala, bili su izuzetno raspoloženi za šut, ali je ključno što mi nismo igrali dovoljno agresivno u odbrani. Mi smo im dozvolili da uđu u šuterski ritam, da na kraju stignu do zaslužene pobede.

Italija će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE