SVETSKO PRVENSTVO: Nikola Grbić u finalu posle pobede nad Brazilcima u drami!

Odbojkaška reprezentacija Poljske, koju sa klupe predvodi srpski trener Nikola Grbić, plasirala se u finale Svetskog prvenstva, čiji su domaćini.

Zemlja dvostrukih uzastopnih aktuelnih svetskih šampiona je na svom terenu u Katovicama u pravoj odbojkaškoj poslastici savladala Brazil sa 3-2 u setovima (23:25, 25:18, 25:20, 21:25 i 15:12).

Poljaci su tako sprečili južnoameričku selekciju da se plasira i u svoje šesto finale u ovom veku, odnosno po prvi put su ih eliminisali pre borbe za zlato.

Najefikasniji u redovima pobednika bili su krajnji napadači. Bartoš Kurek zabeležio je 24 poena, od čega 21 napadom. Ništa lošiji nije bio ni Kamil Semenjuk, koji je upisao samo poen manje, od čega tek jedan nije bio iz napada. On je tako nastavio kontinuitet fantastičnih partija nakon klupske sezone u kojoj je sa Zaksom odbranio trofej u Ligi šampiona, kada je pritom proglašen za MVP igrača.

Njegov klupski saigrač iz primačke dijagonale Aleksander Šlifka, poznat po lucidnim potezima, nije mnogo zaostao, pošto je upisao 19 poena, od čega takođe samo jedan nije bio iz napada.

Kod Brazilaca je najbolji bio Lukareli sa 18 poena, a dvocifreni su bili još i naturalizovani Kubanac Joandi Leal sa 13, korektor De Souza Valas sa poenom manje, te srednji blokeri Lukas Satkamp i Flavio Rezende sa po 10.

Bolja raspoređenost poena ipak nije pomogla Brazilu da trijumfuje i nastavi veliki niz finala na planetarnim šampionatima.

Poljaci će se u finalu sastati sa Italijanima, koji su opravdali ulogu favorita u drugom polufinalu protiv Slovenije, savladavši ih sa 3-0 u setovima.

FOTO: FIVB

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE