Zvezda posle preokreta u završnici slomila sjajne Pazarce! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su na gostovanju aktuelnom lideru šampionata Novom Pazaru pobedu od 2-1, nakon preokreta, u 11. kolu Superlige Srbije.

Pazarci su odlično počeli meč i poveli u ranoj fazi, ali su i pored još nekoliko dobrih šansi za plavo-bele, fudbaleri aktuelnog šampiona održavali inicijativu većim delom i uspeli da slave.

Domaćin nije želeo da izađe sa belom zastavicom na teren, što je odmah pokazao i na delu. Krenuo je ofanzivno protiv šampiona, pa odmah imao tri uzastopna kornera.

Jedan od njih je i urodio plodom, kada je Gavrić u 5. minutu iz ugla poslao loptu ka Lončaru, koji ju je primio izvan šesnaesterca, a potom i matirao Borjana, pošto je usput zakačila i Rodića i malo promenila smer.

U 11. minutu solidnu priliku imao je i Stanojlović, ali je Borjan bio koncentrisan. Posle toga se težište igre preselilo na drugi kraj terena. 

Novopečeni reprezentativac Stefan Mitrović u 16. minutu uputio je snažan šut, ali ga je ukrotio golman Pazaraca Kljajić. 

Izdržao je trenutni lider protiv branioca titule do 34. minuta, kada je Milan Rodić poravnao rezultat. On je iskoristio veoma precizan centaršut Bena i udarcem glavom zatresao mrežu. 

Umalo da ekspresno dođe do potpunog preokreta, pošto je Bukari dva minuta kasnije prodrmao stativu, nakon što mu je Katai glavom spustio dugu loptu.

Do kraja su u solidnim šansama za tim Miloša Milojevića bili ponovo fudbaler iz Gane, kao i El Fardu ben, ali je rezultat ostao nerešen na polovini ovog duela. 

Počeli su Pazarci drugih 45 minuta slično kao i na početku utakmice, pa se Ergelaš odmah revanširao Bukariju i zatresao istu onu stativu koju je fudbaler Zvezde pogodio krajem prvog dela. 

Odmah potom je pripretio i tim iz prestonice, kada posle centaršuta Rodića umalo Jović nije postigao autogol. 

Usledio je period inicijative tima sa stadiona Rajko Mitić, koji je okarkterisalo nekoliko nepreciznih pokušaja, pre svih Kange, sve do 73. minuta kada je Kljajić bio upošljen, jer je zaustavio pokušaj Erakovića usled kornera.

Uzdahe domaćih navijača izazvao je Islamović svojim pokušajem iz daljine u 83. minutu, ali nije bio dovoljno precizan, pa ni Borjan nije imao posla.

Konačno su fudbaleri Zvezde dočekali preokret u 88. minutu. Kangva je sa leve strane poslao loptu u protivnički šesnaesterac, kada je lopta preletela Kulibalija i nekog od igrača Pazaraca, a potom ju je Pešić neposredno pred golom skrenuo u mrežu.

Odmah nakon pogotka, Dragović je zamenio Kataija, pošto trener Zvezde nije hteo ništa da prepusti slučaju. Posle gola je došlo i do sukoba, jer su domaći igrači i stručni štab smatrali da je centarfor Zvezde napravio faul neposredno pre gola.

NOVI PAZAR: Kljajić – Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović (od 81. Damjanović) – Lončar – Nikčević, Gavrić (od 57. Kiković), Islamović, Stanojlović – Majdevac (od 67. Bogdanovski).   

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić – Sanogo (od 67. Kangva), Kanga – Bukari (od 76. Kulibali), Katai (od 89. Dragović), Mitrović (od 46. Pešić) – El Fardu Ben (od 67. Mustafa)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE