DA LI STE ZNALI?: Paralelno sa Evrobasketom igralo se i prvenstvo Amerike, juče je dobijen šampion u pravom derbiju

S obzirom na to da košarka nije toliko popularna globalno, potpuno neopaženo protiču kontinentalna takmičenja van Evrope. Tako verovatno mnogi koji ovo čitaju ne znaju da je upravo završeno prvenstvo američkog kontinenta.

Posebno jer je u fokusu Evrobasket, potpuno neopaženo je prošlo da je aktuelni vicešampion sveta Argentina slavio u finalu protiv velikog rivala Brazila sa 75-73, i to na njihovom terenu u Resifeu.

Ključnu razliku je tim koji vodi Pablo Priđoni napravio u prvoj deonici, koju je dobio sa 26-14, pa nakon toga Brazilci nisu uspeli da se povrate, iako su bili bolji u naredne tri četvrtine.

Najbolji na utakmici bio je Gabrijel Dek sa 20 poena, uz 7 skokova i asistenciju. Sjajno su ga pratili i njegovi saigrači iz Real Madrida Nokolas Laprovitola sa 15 poena, 8 skokova i 4 asistencije, i Fakundo Kampaco sa 13 poena, 4 skoka i 5 asistencija.

U poraženom sastavu je Vitor Benite zabeležio 18 poena, uz skok i 2 asistencije, dok su po 11 imali Jago Santos (9 asistencija, 5 skokova) i prekaljeni Marselinjo Uertas (2 skoka).

Tako je jug bio bolji od severa kontinenta, pošto je Brazil u polufinalu bio bolji od Kanade sa 86-76, dok je Argentina savladala SAD sa 82-73.

U meču za treće mesto je Amerika bila bolja od Kanađana sa 84-80.

Iako je na ranijim prvenstvima umela da se pojavi u veoma snažnom sastavu, Kanada ovog puta nije došla sa zvučnim imenima, dok je u sastavu SAD nastupalo nekoliko zanimljivih igrača, kao što su bivši igrač Budućnosti Noris Kol, Džeremi Pargo, Džodi Miks…

FOTO: FIBA

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real napušta jedan od junaka prolaza rotiv Sitija, italijanski velikan krenuo po potpis

Real Madrid je uspešno prebrodio prolosezonskog "dželata" Mančester siti i plasirao se u polufinale Lige šampiona. Jedan od junaka prolaska...

POVEZANE OBJAVE