KOŠARKAŠI SE VRATILI POSLE BOLNOG PORAZA: Poceko nije doprineo previše, imali smo jake protivnike

Košarkaška reprezentacija Srbije bila je među najvećim favoritima za osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, ali se na kraju sve neslavno završilo, porazom od Italije u osmini finala.

Nakon razočaravajućeg razultata, pošto su poraženi iako su imali +14 tokom druge deonice, naš nacionalni tim se vratio, ali pred medije je izašao samo Vladimir Lučić. Kao pravi kapiten, makar i posle ovakvog poraza.

Niko od nas nije preterano spavao, imali smo rani let koji je bio malo pomeren, međutim mišljenja su ista. Italija je zasluženo slavila, dobro smo počeli, ali smo početkom četvrte četvrtine pali i izgubili, ukratko je počeo kapiten.

Za analizu, nažalost, još uvek ima vremena.

Nismo ništa analizirali s obzirom na to da je sve još sveže. Promašili smo veliki broj otvorenih šuteva u drugom poluvremenu, a oni su posle isključenja trenera odreagovali kao ekipa, ubacili neke šuteve, pokupili samopouzdanje i slavili zasluženo, rezimirao je ukratko.

Ne krije koliko je razočaranje.

Teško, šta bilo kome da govorim. Svakome od nas je veoma teško, razočarani smo, imali smo velika očekivanja. Ali u sportu se desavaju ovakve stvari, rekao je Lučić.

U grupi je naš tim bio dominantno najbolji, ali Lučić ne misli da su protivnici bili slabiji i da ne vidi u tome problem zbog kasnijeg poraza.

Ne, imali smo jake protivnike. Ekipe koje su bile s nama u grupi posle rezultata u osmini finala pokazuju da su kvalitetnije nego sto su pokazale u igri protiv nas. Imali smo dve teške utakmice u kvalifikacijama protiv Grka i Turaka, tako da ne mislim da nam je bio potreban jači protivnik, nije ostavio dilemu, a isti slučaj je bio i kada je reč o kvalitetu tima, pošto se slaže da smo imali najkvalitetniji sastav.

Apsolutno. Mislim da pre svega odnos koji smo izgradili kao ekipa, hemija koju smo imali je bila izvanredna. Mnogo smo sinoć pričali… Ako vas zanima, mislim da smo ekipa za poželeti što se tiče druženja i svega što smo prolazili tokom leta. Iz tog razloga poraz još teže pada, jasan je bio kapiten, u odsustvu povređenog Nemanje Bjelice.

Razloge poraza ne vidi ni u pritisku medija.

Nismo pratili medije u toj meri u kojoj vi mislite. U odnosu na kvalitet koji smo imali, želje i snovi da napravimo veliki rezultat bili su realni, odatle razočarenje od nas samih i naših očekivanja, a ne zbog slike koja se stvarala oko nas, ne krije status favorita koji je zasluženo pripisan.

Govorio je i o isključenju trenera Italijana Poceka, nakon kog je njegov tim zaigrao daleko bolje.

Pa ne znam. Nije to prvi put da trener, po mom mišljenju lažnom reakcijom, izazove nešto kod svoje ekipe. Namestilo se da su Italijani od tog trenuutka počeli da igraju bolje. Ne verujem da je Poceko doprineo previše, iako je tako ispalo, smatra krilo našeg tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IAKO JE PORAŽEN: Gaske ušao u odabrano društvo!

Francuski teniser Rišar Gaske (37) izgubio je na startu Mastersa u Madridu. Nakon dva seta bio je bolji Italijan Lorenco...

POVEZANE OBJAVE