Mijailović proglasio pobedu, Vučelić: Manifestacije koje su se odigrale nemaju pravnu valjanost

Pravi haos je nastao na sednici JSD Partizan, na kojoj je trebao biti izabran novi predsednik.

Predsenik košarkaškog kluba Ostaja Mijailović je jedan od kandidata, koji je svoje pristalice povukao sa sednice i preselio je u prostorije teniskog kluba Partizan.

Tamo je izglasan za novog predsednika i objavio je pobedu. On je istakao da ima podrđku većine članova sportskog društva, tj da je onos 22:5 u korist njega u odnosu na protiv kandidata Milorada Vučelića.

Sa druge strane predsednik fudbalskog kluba Milorad Vučelić je na konferenciji za štampu istakao da nisu postojali uslovi da se održi sednica skupštine.

Skupština nije održana, jer za nju nije bilo uslova. A sve ostale manifestacije, koje su se odigrale, one nemaju pravne valjanost i one su nelegalne i neligitimne i u suprotnostima sa pozitivnim zakonodavstvom. Konstatovao sam da nemamo kvorum i po svim zakonima i pravilima prekinuo sam sednicu, rekao je Vučelić.

O nepravilnostima je govorio Slobodan Blagojević, koji je bio zadužen da se sednica održi regularno.

Ja sam se nalazio na ulazu, jer sam bio zadužen da primi delegate skupštine, pregledam ovlašćenja, kako bi omogućili da se Skupština održi u sportskom duhu. Predstavnici 17 klubova ušli su sa uredno predatim ovlašćenjima. Bilo ih je 68 i dali su legitimitet i kvorum. Primetili smo i neke nepravilnosti. Pet predstavnika nisu imala validna ovlašćenja i nismo mogli da ih prihvatimo. Sve je to dokumentovano snimcima. Pojavila su se neka lica koja su želela da prisustvuju sa duplim punomoćjem. Nismo mogli da ih pustimo, i nastala je gužva. I kada je Mijailović video da verovatno nema većinu bez tih lica, naredio je da svi izađu i napustili su stadion. Posle jednog incidenta sednica je prekinuta. Incident je nastao kada je gospodin Mijailović pokušao da otme ovlašćenja koja smo zaplenili kao nevalidna. Kao i do sada mi ćemo isključivo da se vodimo Statuom i Zakonom o sportu, rekao je Blagojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠAMPION NEMAČKE PRIVLAČI PAŽNJU: Brzonogi ofanzivac na radaru premijerligaša?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena okitili su se titulom u Bundesligi, čekajući na to 120 godina. Sada su osim tog trofeja u...

POVEZANE OBJAVE