POTRES NA KOŠARKAŠKOM TLU: Eron Vajt prelazi u redove velikog rivala!

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Eron Vajt najverovatnije će i naredne sezone igrati na regionalnim parketima, pošto će postati igrač Budućnosti, navodi “Mozzart Sport”.

Vajt je prethodnog leta stigao na Mali Kalemegdan kao veliko pojačanje, ali ga je u pripremnom periodu na meču protiv Panatinaikosa zadesila ozbiljna povreda, zbog koje je propustio veliki deo sezone.

Ipak, klub ga je sačekao, pa je sa 290 poena na 47 utakmica doprineo osvajanju triple krune.

Igrač sa izraženim atletskim sposobnostima je došao u srpski klub sa značajnim evropskim renomeom, pošto je prethodno igrao za Zenit, Žalgiris, Olimpiju Milano, Tenerife i Panatinaikos.

U jednom trenutku je delovalo da će ostati u redovima crveno-belih, međutim došlo je do preokreta, ali mu izgleda prija ovo tlo.

Vajt dolazi kao svojevrsna zamena za Danila Nikolića, koji je napustio klub posle više godina.

On bi u Podgorici trebalo da čini tandem sa još jednim bivšim igračem Zvezde i srpskim reprezentativcem Markom Jagodić-Kuridžom, koji je produžio ugovor.

Ovog leta je šampion ABA lige iz 2018. godine doživeo veliku rekonstrukciju, pošto su u klub stigli Kenan Kamenjaš, Kameron Rejnolds, Fil But, Trej Bel Hejns, Aleksa Ilić, Aleksandar Lazić i Alfa Kaba.

Tako će američki košarkaš ipak sarađivati sa jednim Vladimirom Jovanovićem, pošto je ovog leta nekadašnji trener Partizana prešao iz Mege u podgorički tim.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANSKI MEDIJI JAVLJAJU: On će voditi Barselonu naredne sezone

Kako stvari stoje trener Barselone Ćavi Ernandes ostaće trener tog kluba najmanje do kraja svog ugovora, a to je...

POVEZANE OBJAVE