Nemački uragan u drugom poluvremenu oduvao Janisa i Grčku!

Košarkšai Nemčke plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pošto su savladali Grčku 107:96. Ključ pobede je svak fenomenalan šut za 3 poena koji je na kraju meča bio 17/31.

Prvo poluvreme je verovatno bila najbolja predstava na ovom prvenstvu. Obe ekipe su bile napadački raspoložene i viđena je prava utakmica u NBA stilu.

Janis Adetokumbo je bio nezaustavljiv i bio je na ivici tripl dabla za poluvreme, dok sa druge strane Šreder je vodio Nemce, a pratili su ga Tajs, Obst i Vagner.

Poluvreme je završeno vođstvom Grka 61:57, a u poslednjoj sekundi koš sa pola terena je postigao Kostas Slukas.

U trećem periodu Nemačka je doslovno počistila Grčku sa terena. U jednom trenutku serija je bila 20:1. Grci su uspeli malo da izbalansiraju rezultat do kraja četvrtine, čak su uspeli da dođu i do jednocifrenog minusa, ali su posle koša Tajsa Nemci na pauzu otišli sa 83:71.

U četvrtom peridou Nemačka je poprilično utinski održavala visoku prednost, a sve je praktično bilo rešeno sredinom poslednjeg perioda kada je Janisu Adetokumbu svirana druga nesportska lična greška, koja je značila automatsko isključenje.

Do kraja meča Grci su u potpunosti pali i domaćin je u velikom stilu prošao dalje rezultatom 107:96. Isključen je i najbolji igrač domaćih Denis Šreder zbog dve tehničke greške, ali je meč već bio rešen pa se nije osetio izostanak plejmejkera.

Kod pobednika najbolji su bili Šreder sa 26 poena, Vagner i Obst sa po 19, Tajs je ubacio 13 poena.

Kod Grka najefikasniji je bio Adetokumbo sa 31 poenom, dok su ga pratili Larancakis i Dorsi sa po 13.

Protivnik Nemačke u polufinalu biće ekipa Španije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE