Španija prvi polufinalista Evrobasketa!

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Evrobasketa nakon što je savladala selekciju Finske rezultatom 100:90.

Finci su dominirali u prvoj četvrtini, u kojoj su vodili 30:19. Početkom druge četvrtine stigli su i do maksimalnih ”plus 15”, kada su poveli sa 37:22.

Tokom druge četvrtine Finska je uspela da uglavnom održava Špance na distanci i na poluvreme je otišla sa devet poena prednosti – 52:43.

Ipak, treća četvrtina donela potpuno drugačiju sliku na terenu. Fincima je potpuno stao šut za tri poena, njihovo veliko oružje.

Do sredine trećeg kvartala Finska je održavala vođstvo, a onda su Španci najviše zahvaljujući raspoloženom Viliju Ernangomezu uspeli da stignu do potpunog preokreta, pa su krajem ovog dela igre vodili sa osam poena razlike – 73:65.

Međutim, Finci su početkom poslednje deonice uspeli ponovo da priđu na dva poena zaostatka, ali u finišu meča kvalitet Španaca je došao do izražaja, a tačku na ovaj meč stavio je Rudi Fernandez svojom trojkom za 95:84 na minut i po pre kraja.

U ekipi Španije, Vili Ernangomez je ubacio 27 poena, Huančo Ernangomez ga je pratio sa 15, a u drugom poluvremenu  su se raspucali i Brizuela sa 15, Rudi Fernandez sa 11 i Lorenco Braun sa 10 poena i 10 asistencija.

U poraženoj ekipi Lauri Markanen je ubacio 28 poena i 11 skokova, Jantunen je upisao 18, a Madsen 13 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novakov “dželat” smenio trenera!

Prvi teniser sveta Novak Đoković za sada nema najbolju sezonu i ne postiže razultate na koje smo navikli, a...

POVEZANE OBJAVE