U Denveru izneli mišljenje o neuspehu Srbije na Evrobasketu!

Situaciju u košarkaškoj reprezentaciji Srbije pratili su u Denveru, naravno zbog najboljeg košarkaša na svetu Nikole Jokića.

Novinari koji prate Nagetse, čak su dolazili u Beograd, pravili priče, radili intervjue, kako bi što bolje navijačima ekipe iz Kolorada pojasnili odakle je njihov najbolji igrač i šta radi van sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Zbog toga je i na sajtu “Denver Stiffs” posvećenom Nagetsima, osvanula analiza dešavanja na Evrobasketu kada je naša selekcija u pitanju.

Glavni utisak je da je Srbija “samu sebe šokirala”, iako je imala u svojim redovima najboljeg igrača NBA lige, ali i da ih raduje, što Jokić deluje spremno za sezonu Denvera.

U tekstu se navodi da će epilog u Berlinu ostaviti gorak ukus kod svih u i oko srpskog nacionalnog tima, koji je lako prošao grupnu fazu, a onda je neočekivano poražen od Italije (94:86) i to bez Danila Galinarija, ali prema rečima autora, i da je njhov jedini NBA igrač bio u sastavu, svakako bi Orlovi bili favoriti. Važna stvar za Nagetse je i da je Nikola Jokić ostao zdrav i da je prošao kroz turnir bez povrede, te da je imao zapažnu ulogu i pružao dobre partija.

Posle 5-0 u grupi i pobeda od po 21,6 poena u proseku, Orlovi su, kako se navodi, imali legitimne aspiracije za zlato. Ipak, onda je naišla Italija, a slaba odbrana, veliki broj trojki i loša rotacija, te predugo ostavljanje Jokića na klupi i greške, uslovili su poraz. Podvlači se i da je nedostajao fokus u igri našeg tima, te odluka selektora da ga vrati na 6.19 do kraja, iako je za to vreme Srbija od dva poena prednosti otišla u minus devet. Ističe se Jokićev doprinos igri, te da kada je on bio na terenu, Srbija je nadigrala Italiju sa 11 poena razlike za njegovih 28 minuta, što je najveći “plus/minus” učinak.

Zatim je usledio i savet autora: predlažemo da ako deluje da stvari izmiču kontrolu u četvrtoj četvrtini, a imate Jokića u timu, koji je dvostruki uzastopni MVP NBA lige, trebalo bi da igrate sa njim.

Između ostalog, na kraju dodaju da je dobra stvar što Nikola izgleda i više nego spremno za narednu sezonu u NBA ligi, te da je Evrobasket bio sjajna provera za to.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Ligu Nacija

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak,...

POVEZANE OBJAVE