Čović opleo po Savezu: Evo šta je rekao

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović uputio je ozbiljne kritike na račun Košarkaškog Saveza Srbije.

Čović je u intervjuu za “Večernje novosti”  rekao da je Savez u rasulu i da pojedini glume veličine.

Ne znam na šta liči Savez, izašao sam pre dve godine. Tamo imate neke koji glume veličine. Da, bili su veliki igrači i to niko ne spori, ali to je bilo pre 30 godina. Ovo su sada drugi poslovi, dozvolili su da se uruši ceo sistem po kome smo bili poznati. Deca prerano odlaze, preskaču stepenike u razvoju, sanjaju veliki novac i NBA ligu. Domaća liga je slaba, Savez je prezire jer ne može da namešta i muva, a ABA liga kao odlična ideja više ne daje kvalitet srpskoj košarci kakav smo očekivali. Kada pogledate zemlje u okruženju, videćete da mnogo bolje od nas koriste ABA ligu, jasan je Čović.

U selektoru Pesiću, Čović je rekao.

– U Karijevu stručnost i kompetentnost niko nema pravo da sumnja. Međutim, vremena se menjaju. Mislim da je napravljena greška u koracima još kada je Pešić odlučio da ne vodi Teodosića. Među prvima sam istupio u javnost i zaštitio selektora, ali uz opasku da ćemo sve videti na kraju. To su njegova prava, ali morate da imate i obaveze i odgovornost. Igrači su dali sve od sebe, sada moramo da čujemo otvorene i iskrene analize najodgovornijih. Tu ne mislim samo na Pešića. Ne sporim da ima svoj deo odgovornosti, da ne ulazim u minutaže i slično, mada i o tome mogu da govorim. Bilo je dosta nerezonskih poteza, s time da li Jokić igra ili ne igra, sa spoljnom linijom, ali Kari to mora sam sa sobom da razreši. Smatram ga prijateljem i velikim trenerom, iz najbolje namere sugerisao bih mu jednu prostu rečenicu: “Doneo sam vam medalje, sada nisam uspeo i prihvatam odgovornost na sebe.” Posle toga neka kaže sve što misli da treba, rekao je prvi čovek Zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LALATOVIĆ PRED PARTIZAN: Igramo na njihovom terenu i oni su apsolutni favoriti

Fudbaleri Spartaka iz Subotice sutra nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. Nakon reprezentativne pauze, gostuju Partizanu. Imaju 4 boda manje od...

POVEZANE OBJAVE