Nakon skandala na utakmici Juventusa: Čelnici Serije A uvode novu ofsajd tehnologiju!

Čelni ljudi italijanske Serije A rade na uvođenju poluautomatske ofsajd tehnologije (SAOT), javlja AFP.

Ova najava dolazi nakon kontroverzne sudijske odluke u nedeljnom susretu šestog kola Serije A između Juventusa i Salernitane (2:2).

Pogodak napadača Juventusa Arkadiusza Milika poništen je u petom minutu sudijske nadoknade nakon intervencije VAR-a, zbog ofsajda Leonarda Bonućija.

Snimci nakon utakmice pokazali su da se štoper Juventusa ipak nije nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Utakmica je završena sa čak četiri crvena kartona.

Italijanska organizacija fudbalskih sudija (AIA) indirektno je priznala sudijsku grešku, u saopštenjuu kojem se navodi da sudije u VAR sobi nisu imali pristup široj slici koja prikazuje sve igrače.

Upotreba tehnologije koja koristi specijalizirane kamere trenutno je u procesu testiranja i očekuje se da će biti spremna za mesec dana, piše AFP.

Plan je da se s primenom nove tehnologije krene pre pauze zbog Svetskog prvenstva, koje se održava u Kataru od 20. novembra do 18. decembra.

SAOT će takođe biti u primeni i na turniru u Kataru, a već je uveden u grupnoj fazi Lige šampiona

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PORAZ CRNO-BELIH: Četvrtina kojom je Olimpijakos slomio Partizan (VIDEO)

Košarkaši Partizana zakomplikovali su dodatno plasman u plej-in Evrolige nakon poraza od Olimpijakosa. Propustili su priliku da budu u zoni...

POVEZANE OBJAVE