RAKOČEVIĆ GOVORIO O RANOJ ELIMINACIJI I SELEKTORU: Falio treći igrač, imali smo ubedljivo najslabiju grupu

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je još jedan veliki neuspeh posle ispadanja od Italijana u osmini finala Evropskog prvenstva.

Ovaj debakl prokomentarisao je u izjavi za “Sport Klub” Igor Rakočević, nekadašnji prvak Evrope sa reprezentacijom 2001. godine, kada je takođe selektor bio Svetislav Pešić.

Italijani su bili inspirisaniji, odlično su šutirali za tri poena, pogotovo u trećem i četvrtom periodu kada se lomila utakmica. Nama je nedostajao treći igrač, pogotovo na bekovskim pozicijama, a timovi koji mnogo šutiraju trojke isto tako slabo brane šut iza linije od 6.75 metara. Imali smo Marinkovića, koji je vrlo dobro počeo meč, pogodio je dve trojke i ulaz. Možda smo njega mogli malo više da iskoristimo u nekim momentima. Ponavljam, trebalo je da imamo još jednog raspoloženog u napadu da pomogne Jokiću i Miciću, naglasio je nekadašnji vrhunski poenter.

Kao najveći problem istakao je slabu grupu u prvoj fazi prvenstva.

Najveći problem je što smo imali ubedljvo najslabiju grupu na prvenstvu. Prošetali smo se, nismo imali nijdnu opasnu situaciju gde bi pobeda bila dovedena u pitanje. To nam je bilo neophodno. Znam da neki treneri vole da se izgubi u grupnoj fazi kako bi se ekipa ‘povezala’. To nas je takođe koštalo, Italija nam je bila prva ozbiljnija prepreka. Nismo uspeli da reagujemo u toku meča, da se suprostavimo njihovom šutu za tri poena. Iz iskustva znam, kada šut krene vrlo teško ga je zaustaviti, to mora ranije da se uradi, ne ostavlja dilemu Rakočević.

On je govorio i o aktuelnom selektoru, sa kojim se popeo na krov Evrope i sveta pre dvadeset godina.

Kari je izuzetno kvalitetan trener, taktički potkovan. Siguran sam da je imao najbolju moguću taktiku, ali u meču svašta može da se desi. Košarka je ubedljivo najlepši sport jer je dinamičan i nikad se ne zna. Najbolji, ali najsuroviji u nekom smislu jer jedna utakmica sve znači, izjavio je nekadašnji funkcioner Košarkaškog saveza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LONDON JE ARSENALOV: Petarda u mreži Petrovića! (VIDEO)

Fudbaleri Arsenala ponizili su Čelsi pobedom od 5-0 na Emirejtsu, u utakmici 29. kola Premijer lige. Arsenal tako drži lidersku...

POVEZANE OBJAVE